Het kan dus wel / So it is possible   9 comments

Afgelopen maandag was ik met mijn vader in het ziekenhuis, waar hij na een pre operatieve screening op de wachtlijst is geplaatst voor een heupoperatie. Hij krijgt een hele nieuwe heup. In het voorlichtingsboekje dat we meekregen staat dat het na die “pos” nog 6 tot 8 weken duurt voor men een oproep kan verwachten.
Vanochtend werd er gebeld met de mededeling dat hij a.s. maandag tussen 2 en 4 p.m. gebeld gaat worden hoe laat hij dinsdag in het ziekenhuis moet zijn voor genoemde operatie. Er was iemand uitgevallen wegens vakantie!
De dame aan de andere kant van de lijn vroeg wel wat hij ervan vond. Nou, da’s niet zo moeilijk. Ik weet  niet wat die dame verwachtte, maar hij is er reuze blij mee. De gedachte dat hij nog een aantal weken zou hebben moeten wachten, ook al had de orthopeed gezegd dat hij weliswaar op de wachtlijst kwam “maar niet lang” was amper te verdragen. Zo slecht is hij er op het ogenblik aan toe. Dat was neem ik aan de mensen in het ziekenhuis ook niet ontgaan, anders was waarschijnlijk de volgende op de lijst automatisch eerder aan de beurt geweest,  i.p.v. dat Pa in die opengevallen plaats was geschoven.
Het kan dus wel snel, in tegenstelling tot de verhalen die je wel eens hoort. En gelukkig maar.
 —o0o—
This past Monday I was at the hospital with my father, where after a pre operative screening he has been placed on the waitinglist for a hip operation. He is going to get an entire new hip. In the informative leaflet we were given it says that after this “pos” it’ll take anotheer 6 to 8 weeks before one can expect to be called.
This morning there was a telephone call with the communication that he is going to be called next Monday between 2 and 4 p.m. when to be present at the hospital for said operation. Somebody had dropped of the list because of a vacation!
The lady on the other end of the line did ask him how he felt about it. Well, that’s not difficult at all. I don’t know what this lady expected, but he is very happy about it. The thought of still having to wait another couple of weeks, even though the orthopaedist had said that he’d be placed on the waitinglist “but not for long” was hardly bearable.  That’s how bad his condition is right now. I presume that had not escaped the attention of the people at the hospital either, otherwise the next on the list would probably have automatically come first, instead of Dad having been put in the place that had fallen vacant.
So it is possible rapidly, in contrast to the stories one sometimes hears. And fortunaltely so.
Advertenties

Posted 31 juli 2008 by Cybermum Netherlands in Gezondheid en welzijn

9 responses to “Het kan dus wel / So it is possible

Subscribe to comments with RSS.

 1. Proficiat voor je Pa hopelijk dat het allemaal meevalt.
  En zonder pijn weer kan lopen op naar de acht weken en de therapie.
  doei doei Bea.

 2. Das it goed nieuws Bea ! Ik hoor zoveel positieve reacties over de operatie. Moeten al binnen tee dagen aan the therapie !
   
  Sterkte want het is altijd spannend !
   
  Rita

 3. Gelukkig ook eens goed nieuws en word je vader sneller geholpen …. STERKTE met je vader
   

  «»Vosje«»
 4. Zo dan, kan dus ook anders, fijn hoor!!!
  Volgende week kaarsje branden voor em…..op een voorspoedige recovery!
   
  Liefs

  °○°Alexandra
 5. Goed zo! Hoe eerder hoe beter! Succes!
  xsjerrie

 6. Kennelijk gaan mensen liever op vakantie dan dat ze geholpen worden aan een heup die dringend aan vernieuwing toe is…. dat vind ik persoonlijk een beetje raar. Fijn voor je vader. Mijn zwager heeft 3 weken geleden een nieuwe heup gekregen. Na heel lang pijn te hebben gehad, is hij een  herboren mens. Hij moet nog 3 weken revalideren maar het gaat allemaal heel voorspoedig. Dat hoop ik voor je vader ook.

  • Ilona •
 7. Ik hoop dat alles heel goed mag verlopen.
  We zullen duimen.
  Dag Bea !!
   

 8. Nou, dat was vlot geregeld dan. Meestal duurt het heel lang vòòr je opgenomen wordt. Zelf heb ik, de beide keren dat ik een nieuwe knie kreeg, bij mensen gelegen die een nieuwe heup kregen. Heup geneest eerder dan knie, dus dat is wel fijn voor pa. Als het bij hem tenminste redelijk normaal verloopt, maar daar gaan we maar vanuit. Een groet van Tinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: