Het moest er een keer van komen   11 comments

 
En ja hoor. Gisteravond was het zover. Ik was even met de benen omhoog op de bank gaan hangen. Reden waarom ik mijn pantoffels had uitgetrokken en strak onder de bank had geparkeerd. Ik keek TV, een item over het grote aantal wilde zwijnen dat er in ons land al rondloopt en/of vanuit Belgie en Duitsland binnenkomt en over de schade en de ongelukken die ze veroorzaken. Ineens drong het tot me door dat ik al een tijdje een vreemd geluid hoorde. Ik keek naar beneden, waar het geluid vandaan kwam en ja hoor. Voor de bank lag Diesel genoeglijk aan mijn pantoffels te knagen. Van de ene had hij al de hele bovenkant losgebeten. Als door een wesp gestoken schoot ik van de bank, gaf hem een stevige uitbrander en nam hem de pantoffels af. Heb ze meteen in de container gemieterd, want op 1 toffel is het slecht sloffen.
Nu zul je zeggen ach, waarom afpakken. Hij had ze toch al kapot, dus kon je hem er net zo goed verder op laten bijten. Denkfout dames en heren! Als er 1 ding belangrijk is bij het opvoeden – en vooral van een Drent – is het wel consequent zijn. Hij moet goed leren wat wel en wat niet mag en als je hem dit 1x toestaat, kun je het hem een volgende keer niet verbieden. Daar snapt hij geen bal van.
(inwendig moest ik natuurlijk ontzettend lachen) 
Advertenties

Posted 9 december 2009 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

11 responses to “Het moest er een keer van komen

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sorry meis. Ik weet het ik mag niet lachen. Maar kan het toch niet helpen. Prinsheerlijk op pantoffeltjes knabbelen en dan nog een uitbrander krijgen ook. Maar je hebt gelijk : consequent zijn want strakjes heb je geen schoenen meer over. Jammer dat je zijn zakgeld niet kan inhouden. Bot minder zal hij ook niet snappen.

 2. Het lijkt me niet prettig een dier in huis te hebben wat je spullen vernield.. maar je krijgt er ook veel voor terug, niet? En jij bent gelukkig met Diesel, dus beschouw het maar als een schoonheidsfoutje Cybermum. :-)

 3. Hahaaa het is bij honden dus al niet anders dan bij kinderen. Consequent………Veel ouders snappen dat woord niet eens

 4. hihi wat een spook. Ik snap wel dat je dat gelijk weg moet gooien. Pim krabbelt consequent aan de bank maar ja die kan ik niet weggooien he? Niet dat het aan zijn opvoeding ligt hmm…liefs

 5. Hahaha…..die Diesel toch! Ik zie het helemaal voor mij Bea! Natuurlijk heb je gelijk dat hij dat niet mag doen, en de meest vreselijke straf verdient, (geintje hoor) maar ik kan er wel de humor van inzien.Groetjes van Edward.

 6. en nu is net sint weg Whahaha dus op je sokken.

 7. Dat is toch wel met alle honden zo Bea, maar moeilijk om toe te passen bij jonge hondjes:-))Dat die Drentse honden zeer eigenwijs zijn klopt ook, al zijn de Friese honden ook erg eigenwijs.Ik heb een Friese Stabij en een Wetherhound gehad, allebei ook goed eigenwijs haha, maar wel heel lief.Elk nadeel heeft een voordeel, nu kan je lekker weer nieuwe sloffen kopen.

 8. Drie keer raden wat er onder de kerstboom ligt straks bij jou…… en kijk dan maar uit dat Diesel ze niet eerder vind, grinnnnn.dikke X San

  °○°Alexandra
 9. Iemand enig idee hoe moeilijk het voor mij in zulke situaties is om m’n lachen in te houden? Ik ben een pedagoog van de kouwe grond hoor. Maar wat mot, dat mot. Dus ik heb me vermand en gedaan wat nodig was.Vroeger met de kinderen was het niet anders. Ik moest me dan omdraaien om ze niet te laten zien dat ik moest lachen.

 10. Ik zie het helemaal voor me………………… grinnnnnn. Onderscheid tussen botjes of sloffen om op te kauwen maken honden niet. Dat moet wij voor ze doen……………… Hij pubert Mum!

 11. Tja, het is begonnen met mijn strandsletten.Die waren ook lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: