Malieveld en Haagse Bos moeten behouden blijven   4 comments

Willem van Oranje dwarsboomt plannen van het kabinet-Rutte om het Malieveld en het Haagse Bos te verkopen.

Hij heeft in 1576 laten vastleggen dat de grond nooit mag worden verkocht. Staatsbosbeheer moet de Haagse groengebieden mogelijk verkopen, omdat het kabinet 100 miljoen euro wil bezuinigen op openbaar natuurbezit. 15.000 hectare moet worden afgestoten. De akte van Redemptie waaronder de Vader des Vaderlands op 16 april 1576 zijn handtekening zette, maakt dat volgens Den Haag onmogelijk. Er staat duidelijk in dat de grond altijd staatsbezit blijft. Het is bepaald niet de eerste keer dat Willem van Oranje een stokje steekt voor Haagse bouwplannen. In 2006 werd toenmalig burgervader Deetman hard teruggefloten door de oervader van ons koningshuis. Deetman bood het Malieveld aan als bouwplek voor het Nationaal Historisch Museum, maar dat bleek onmogelijk.

(bron: WaarMaarRaar.nl)

Advertenties

Posted 31 oktober 2010 by Cybermum Netherlands in Varia

4 responses to “Malieveld en Haagse Bos moeten behouden blijven

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja dat heeft hij toch maar goed voor elkaar gekregen voor ons Haagje. Malieveld zoveel herinneringen aan, te beginnen ieder jaar als klein kind met ouders naar dé grote Kermis en dan zeker ook een stuk of 6x naar het pannenkoekenhuisje met het hele gezinnetje. In de jaren zestig vele malen aan aktie’s meegelopen, Noon op de barricade ‘Baas in eigen buik’ – ‘Ban de Bom’ e.d. Concerten,circus en niet te vergeten de Pasar Malam waar ik nog regelmatig te vinden ben. Het Haagsche Bos liggen weer vele voetstapjes samen met Oma Vos en haar hondje. Nee dat mag toch ook niet weg!!!!!!

  Mooie dag! -x-

  • Ook ik heb er heel wat voetstappen liggen Noon en moet er niet aan dènken dat het aan één of andere projektontwikkelaar verpatst zou worden. Of misschien nòg wel erger één of andere buitenlandse multinational.

 2. Dat is toch geweldig. Ze bouwen tegenwoordig alles maar vol.
  Geen enkel stukje natuur blijft over in de steden.
  Groetjes Anna

 3. Allemaal de monden vol over het behouden van de cultuur Bea, maar als het om geld gaat dan is alles snel vergeten, gelukkig dat Willem van Oranje hier alsnog een stokje voor steekt, wat zeg ik “een boom”, laten ze die 100 miljoen maar bij de lui vandaan halen die enorme bonussen krijgen, het is te gek voor woorden dat zelfs de natuur zou worden verkwanseld voor het begrotingstekort. Een mooi en interessant blog!
  Liefs, Ann.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: