(uitslag) Bloedonderzoek   7 comments

Vanmiddag heeft Lennart gebeld met de huisarts. Uitslag was nog steeds te hoge waarden leukocyten. Er was gevraagd niet alleen naar de leukocyten te kijken maar ook naar evt. bijzondere dingen. Maar uit het bloedonderzoek valt niet altijd alles af te leiden. Aangezien er meerdere mogelijkheden zijn en wij niet langer dan strikt noodzakelijk in onzekerheid willen verkeren, is na overleg afgesproken dat de huisarts een fax stuurt naar de internist. Lennart krijgt dan volgende week een oproep om te laten onderzoeken of hij misschien leukemie heeft. (Hij heeft nl. ook zo ongeveer alle verschijnselen die daarop kunnen wijzen.) We hopen dat op die manier te kunnen uitsluiten. Als dat het geval is kunnen we (terwijl hij ondertussen altijd het huidige medicijn op zak heeft) veel geruster wachten op de afspraak met de allergoloog. Die is nl. pas op 29 maart 2011. Dat was de vroegste mogelijkheid! Bizar. Ligt het aan ons of vinden jullie het ook vreemd dat je zo moet knokken om dit soort dingen uitgezocht te krijgen.

Advertenties

Posted 10 december 2010 by Cybermum Netherlands in Gezondheid en welzijn

7 responses to “(uitslag) Bloedonderzoek

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heel bizar dat je zolang moet wachten voor een onderzoek. En helemaal als jullie denken dat er veel meer aan de hand is.
  Kun je de zorg verzekering bellen en vragen of er in een ander ziekenhuis is met een kortere of geen wachtlijst . Menzis adverteert er mee. zelfs als je niet bij hun verzekert bent. Ja het is tegenwoordig echt vechten voor je zelf en je niet af te laten schepen. Sterkte met alles Anna

 2. Lieverd het schijnt de normaalste zaak te worden, die absurde lange wachttijden. Misschien zien ze dat als een soort besparing, die eigenlijk juist andersom werkt! In België hoorde ik van een kennisje dat je daar direkt geholpen wordt,in ieder geval zo snel mogelijk en daar bedoelen ze mee binnen 3weken. Je ziet het aan mij 4maanden wachten op een heupoperatie, wachten is geestelijk al een lastige opdracht, maar lichamelijk ga je ook nog eens harder achteruit. Besparing loopt dan juist uit, naar nog meer {zorg}hulp e.o. medicijnen. Komt het geld dus uit een ander potje! Ik was anders, als ik van mijn verzekering Z&Z naar Spanje mocht {daar heeft die koniklijke-specialist in heupjes, ook een zeg maar een hollandse kliniek} al lang en breed in begin oktober geholpen. Nu kan ik dus bijna niet meer lopen en heb ik aan de noodbel getrokken voor hh-hulp&extra fysio etc., wie betaalt dat?? Die extra kosten&leed had allemaal voorkomen kunnen worden bij snellere hulp.En ik ben niet op mijn mondje gevallen, kom gewoon niet door ‘het systeem’heen-De Wereld op zijn Kop!-
  Let’s fly to the moon :o)
  Wens je heel veel sterkte&kracht Bea, je kunt beter weten wat je hebt, dan met al die vraagtekens rond te moeten lopen.
  -x-«B»

  Voor een glimlachje ivm met je What’s Cookingsite :

 3. Oh nee! dat is echt erg! Ik hoop dat alle testen positief terug komen, en hij geen leukemia heeft. Wat duurt dat lang om zo’n doktors afspraak te maken!

 4. Meiske toch, jullie krijgen veel te veel voor de kiezen. Ik hoop toch zo dat de uitslag niet al te slecht is. De wachttijden zijn van de zotte. Heeft met dan niet in de gaten dat dit niet bepaald bevorderend werkt. Stress en maar zeggen dat ze bezuinigen. Op de verkeerde dingen ja.
  Sterkte en een dikke zoen voor jullie allemaal.

 5. Bea ik hoop van harte dat het positief nieuws zal zijn !!
  Die wachttijden ? Amerikaanse toestanden…toestemming moeten vragen om één of ander onderzoek te mogen laten uitvoeren en dan ook nog eens lang moeten wachten ??

  Maar pas op … als men hier in Belgïe doorgaat zoals men nu bezig is staat ons dat misschien ook te wachten.
  Want de prijs van de gezondheidszorgen blijft maar stijgen.

  Hoewel er bij ons altijd remgeld (eigen opleg) is geweest en dat was in Nederland vroeger niet zo.
  Weet ik omdat ik vroeger Nederlandse motorcrossers verzekerde die één dag in Belgïe wedstrijden kwamen rijden.

  Maar één ding is zeker ;op gezondheidszorg mag absoluut geen wachttijd staan !

  Sterkte Bea en een dikke knuffel.
  Karina. xXx

 6. En weten jullie nu al iets ?

 7. Ow wat erg, wij hebben onlangs hetzelfde meegemaakt, kind 1, niet lekker, bloedonderzoek, verhoogde leukodingessen, gezwollen lymfeklieren, nu ja, alle foute verschijnselen. En hij werd steeds zieker, met de dag, hij verloor zoveel gewicht. Ik heb mijn bek opengetrokken en we zaten binnen 2 dagen bij de internist, die het gelijk met spoed oppakte. Al met al heeft het nog een maand geduurd voordat ze het zeker wisten: heel zware aanval van Pfeiffer met dreigend leverfalen. Gelukkig geen kanker, maar jemig wat was dat een verschikkelijke maand. Ik wens jullie heel veel sterkte en blijven drammen in dat ziekenhuis!! Of naar een ander ziekenhuis wat het wel ‘snel’ regelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: