Als ik zou willen ……..   5 comments

Geloof het of niet, maar als ik zou willen zou ik binnenkort een heel roedeltje honden kunnen hebben. Hoezo? Nou, dat zal ik je vertellen. Je weet ondertussen neem ik aan dat ik elke dag met mijn Diesel een flinke bos- en/of heidewandeling maak. Wij treffen dan niet altijd, maar toch geregeld ook andere honden en hun baasjes. Na de wandeling doe ik de kofferbak van de auto open, springt Diesel er meer of minder vlot in, afhankelijk van of er op dat moment nog andere – interessante – honden in de buurt zijn en dan rijden wij naar huis.

Gisteren liepen wij weer op met Izzy en haar bazinnetje. Maar toen ik bij de auto aangekomen de kofferbak opendeed, hadden de beessies nog niet zo’n zin om afscheid te nemen. Ze hadden alleen maar het laatste stuk van onze wandeling samen kunnen spelen, omdat we elkaar toen pas tegenkwamen. Dus ik riep Diesel, maar toen hij geen aanstalten wilde maken om erin te springen, ging ik met de handen in de zakken staan kijken naar hun capriolen en wat dacht je wat? Izzy kreeg het in de gaten en dacht hand in de zak betekent lekkers en vloog zo de kofferbak in. (Izzy denkt trouwens ook bij “goed zo” dat het “koek zo” betekent en zit dan gelijk voor je met smachtende blik van “waar blijft het nou?”)

Vandaag toen we bij de auto aankwamen reed er net iemand de parkeerplaats boven aan de Tweede Heide op. Er stapte eerst een jongetje uit en toen ik de kofferbak open deed en Diesel er in sprong, had hij blijkbaar ook hun kofferbak open gedaan, want toen kwam er een ons onbekende hond uitgesprongen die prompt bij ons in de kofferbak sprong. Diesel pikte dat niet en om een lang verhaal kort te maken: het heeft moeite gekost om deze “Cody” (zo heette het dier blijkbaar) er uit te krijgen en te houden en Diesel er weer in.

Uiteindelijk is iedereen dus zowel gisteren als vandaag weer met de eigen hond vertrokken.

Advertenties

Posted 23 december 2010 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

5 responses to “Als ik zou willen ……..

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heel vroeger had je hondenvangers die het deden om de dieren door te verkopen, dus Bea je kan er een broodwinning van maken 😉 Nee hoor, fijn dat ze allemaal weer meegegaan zijn met hun eigen baasje!
  Liefs, Ann.

 2. Zoiets is toch wel een leuke situatie Bea, maar het is natuurlijk goed dat Cody bij het eigen baasje is gebleven.
  Groetjes van Edward.

 3. Ons ”Kleine broertje” blijft me verbazen…Leuk hoor ^^.

 4. Logisch dat je Diesel dat niet pikt. Stel je een voor dat iemand zomaar je eigen kofferbak komt binnenwandelen, zoiets noemt men ook wel kofferbakvredebreuk 🙂

 5. Wháháá kofferbakdans met de honden, Kom er us om!
  Fijne feestdagen muts en een goed begin! Tsjoch!
  xxxsjer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: