Luilekkerland   6 comments

Sinds vorige week (vrijdag volgens mij) ligt er in de bosrand langs het maisstoppelveld schuin tegenover de weide waar het paard Ronaldo rondloopt een flinke berg gesneden brood.

PICT0039      21-12-2010 051

Wit brood, bruin brood, krentenbrood. Echt zóveel, niet te geloven. Naar ik maar even aanneem heeft één of andere barmhartige Samaritaan gedacht iets voor hongerig wild te doen en heeft daarbij niet stilgestaan bij het feit dat er zo een luilekkerland gecreëerd is voor alle honden en hondjes, die hier rondwandelen met hun baasjes. De honden vinden het schitterend, maar de baasjes een stuk minder. Honden zouden zich er ongans aan vreten, terwijl ze al dat zetmeel helemaal niet kunnen verteren. Sinds de dag waarop wij dit ontdekten zorgen we er dus voor dat wij niet meer op dat stuk rondlopen. Of de honden moeten al een flink stuk daarvoor aangelijnd worden tot een flink stuk daarna. Diesel en zijn speelkameraadjes vinden het veel te mooi om eens even helemaal los te gaan, dus hoewel wij geregeld eens een andere route lopen, zullen wij deze voorlopig maar even mijden.

Advertenties

Posted 28 december 2010 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

6 responses to “Luilekkerland

Subscribe to comments with RSS.

  1. domme mensen eigenlijk, kan me voorstellen dat dat heel vervelend is, en goed is het niet niet voor honden maar ook niet voor andere beesten want in brood zit toch heel veel zout.

  2. Dom zijn deze mensen natuurlijk niet, paarden krijgen altijd brood en als er wild in de buurt is kunnen die er van mee profiteren. Hier gaat al het oude brood naar de paarden van mijn zwager want krijgen doe je het niet meer, de supers sturen het terug en de andere bakkers mikken het in de vriezers. Natuurlijk is het niet goed voor de honden maar aanlijnen of de route vermijden is niet zo erg. Mandy probeert ook telkens nog wat stukjes brood te scoren en van een paar kleine stukjes krijgt ze niets en voor honden is het inderdaad luilekkerland. De hoeveelheid zout valt best mee en ik ben blij dat er mensen zijn die erom denken wild en paarden wat te geven, die zijn slim genoeg om zich niet ongans te eten.

  3. De mensen zullen het ongetwijfeld lief hebben bedoeld Bea, en er vast niet bij nagedacht dat het niet voor alle dieren goed is.
    Groetjes van Edward.

  4. Klinkt niet zo heel erg nozel maar wel goed bedoelt, en je huisdier dat zich de schompes vreet aan die broden zal ook niet de bedoeling zijn geweest. De andere kant van het verhaal is dat je wel zelf verantwoordelijk bent voor je huisdier. Persoonlijk heb ik geen moeite met loslopende honden maar aan ongeleide projectielen op 4 poten in de natuur en alles opjagend wat ze maar tegen komen heb ik pas echt een hekel. Dan heb ik het over eigenaren die hun huisdier totaal niet onder controle hebben (niet persoonlijk bedoelt dus) en als de hond al niet voor onrust zorgt is het vaak de baas wel die de stilte verstoort met z’n luidkeelse gebrul naar z’n huisdier. Zo hebben hier de boeren die hun land aan de rand van het bos hebben hun land moeten afschermen van de honden met hoge hekken omdat hun dieren constant worden opgejaagd door huisdieren. Dat is toch ook wel een beetje van de zotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: