M’n neus   4 comments

Hoor ik gisteren op het nieuws dat het al wat minder hard zou gaan waaien en dinsdag (vandaag dus) nog een stuk minder. Nou, m’n neus. Gisteravond was ik met Diesel naar de jachttraining. Zijn we daar toch met z’n allen zo ongeveer uit onze jassen gewaaid door een akelig koude wind, die de hele tijd woest tekeer ging over de open velden en het water. Er was maar 1 plekje vlak langs de rand van een bosje, waar je een klein beetje in de luwte kon staan. Daar had je dus maar bij het wachten voor 1 oefening wat aan. Vandaag waait het trouwens ook nog behoorlijk hier hoor. Vanmorgen tijdens onze boswandeling was het nog eens bar koud ook. Een graad of 2, 3. Het zou de afgelopen nacht nog wel eens gevroren kunnen hebben.

Overigens heeft mijn Drentje het goed gedaan bij de training. Hij was bijvoorbeeld dit keer de énige die alle apportjes netjes en vlot binnenbracht, of het nu uit (nogal snel stromend) water was of een markeerapport of what have you. Eend, konijnen, dummies. Het ging allemaal goed. Plaats houden terwijl het bazinnetje uit zicht was: 10 met een griffel (en een beloning van het bazinnetje) Zèlfs terwijl de andere hond, die schuin vóór hem lag, opstond en tot de orde moest worden geroepen (we legden ze af met 2 tegelijk). Toen ik hem weer op ging halen stond de baas van de andere hond daar nòg op te passen dat die niet weer opstond. Zelfs het los volgen ging dit keer goed, zonder dat hij er tussenuit kneep om een paar baantjes te gaan zwemmen, zoals één van de vorige keren. Weliswaar met behulp van een stukje kaas in de hand voor z’n neus, maar tòch. Zijn beloning, àls die al uit iets lekkers bestaat, krijgt hij overigens nooit op de plek waar hij aangelijnd wordt, maar pas als we van de plaats van de betreffende oefening af zijn.

Tòch heeft hij het moeilijk gehad. Een van zijn trainingsmaatjes van het eerste uur, een zwarte flatcoat, was kennelijk nog niet helemaal van haar loopsheid af en jammerde hem geregeld aan zijn kop om toch maar bij haar te komen. Zij was natuurlijk wel steeds aangelijnd en bij alle oefeningen als laatste aan de beurt. Maar hij zat af en toe tijdens het wachten op zijn beurt toch te klappertanden en te mekkeren van de gierende hormonen. Toen we klaar waren heeft hij die spanning weggewerkt door uitgebreid op zijn rug te gaan liggen rollen. En toen we weer thuis waren heeft mum een lekker Schipperbittertje genomen om weer warm te worden.

Advertenties

Posted 3 mei 2011 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

4 responses to “M’n neus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Er stond gisteren inderdaad een flinke woei Bea, en het was ook behoorlijk fris. Je kunt er trots op zijn dat Diesel het ondanks het gezeur van dat loopse teefje goed heeft gedaan. Probeer als man zijnde je hoofd er maaar eens bij te houden onder zulke omstandigheden.
    Groetjes van Edward.

  2. Het was dus afzien Bea. Gisteravond ook bar koud als je op je buik naast een motorracecircuit ligt te knippen met de zwarte doos. Wel heb ik m’n hormonen weten te onderdrukken 🙂

  3. De akelige koude noordoostenwind is gelukkig wat minder en voor het weekend wordt prachtig zomers weer voorspeld. Geweldig dat Diesel het allemaal zo goed doet Bea, en tja die hormonen doen wel wat bij onze hondenkinderen, Mandy was dekrijp en mij help wat was ze vervelend, ze is zelfs weggelopen en kwam na roepen terwijl ze me zag mooi niet terug maar bleef snuffelen naar de geur van een knappe hondenman, het is gelukkig bijna over en ze wordt weer normaal, het is toch wel een voordeel dat een reu alleen even van slag is en daarna het wel weer vergeet 😉 Een heel fijn zonnig weekend gewenst een lieve groet van mij en toch maar een likje van Mandy, knuffel voor Diesel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: