Vierde van vijf   3 comments

Zo, ter afsluiting van een tamelijk druk weekeinde nog even een stukje over de vierde training  van onze vereniging, afgelopen zaterdagochtend. Eigenlijk stond die training voor volgende week op het programma, maar op 21 maart kregen we een mailtje waarin stond dat de kampioensclubmatch ook op 4 juni bleek te worden gehouden. Daarom is de training voor degenen die konden een week vervroegd.

Plaats van handeling was het park van Kasteel De Schaffelaar in Barneveld. Alweer een heel mooie omgeving. Wèl was het er nogal druk, fietsers, wandelaars, al dan niet loslopende honden en er was kennelijk een wedstrijd gaande met een duurloop of zoiets, want er kwamen steeds groepjes in mooie pakjes (grijns) gehulde min of meer “hard”lopers langs. Je kent dat wel, het tempo dat op een gemiddelde marathon gelopen wordt.

We hadden ook weer geluk met het weer. Het was droog en niet te warm, een graadje of 17. De training was dit keer weer leuker dan de vorige keer. Ons groepje bestond nu uit 6 honden, waardoor de wachttijden een stuk korter waren. We hebben o.a. een verloren-zoek-apport gedaan. Diesel had wat meer tijd nodig dan anders. Ik denk dat dat kwam, omdat de wind nogal veranderlijk was. Maar, hij kwam wel degelijk met een konijn terug uit de dichte braambosjes. Hij heeft daarbij wel wat schrammen opgelopen, maar het is een stoere Drent, dus geen gemekker.

Daarna moesten we ook inkomend apporteren: een meter of 30  lopen, hond neerzetten, zelf teruglopen, omdraaien, klaar en werper gooit konijn tussen baas en hond, waarop de laatste het konijn dan op commando van de voorjager apporteert.  Diesel kwam hierbij niet zo netjes voor zitten, maar positioneerde zich zo dat hij de trainer in de gaten kon houden. Hij was duidelijk van mening dat die op het konijn uit was en wilde dat absoluut niet met hem delen, grinnik.  Leuke bijzonderheid: de echtgenoot van een van de andere deelneemsters heeft niet alleen van zijn vrouw met hond een filmpje gemaakt, maar ook van mij met Diesel. Beide filmpjes zijn op het Drentenforum geplaatst en kregen leuke commentaren.

Verder is er nog geoefend met volgen (3 honden met 1 trainer) en ook met 3 tegelijk aangelijnd een stuk lopen waarop her en der konijnen lagen. Die moesten dan enthousiast opgepakt worden èn vastgehouden, terwijl gewoon doorgelopen werd. Op een gegeven moment moest je dan keren en zelf achteruit gaan lopen, terwijl de hond nog steeds braaf het konijn in de vang hield. Tenslotte moest hij het dan wel afgeven.

De training werd besloten met een weddenschap tussen de beide trainers. Inzet: een kratje bier. Een dummy werd opgeworpen en de honden moesten dan over water en langs dezelfde weg terug om die te apporteren. Het enige stuk waar dat kon was bij een soort diepe kuil met nogal steile zandwanden tussen twee dicht bij elkaar gelegen boogbruggetjes. Trainer O., die als werper optrad trouwens, wedde met trainer B. dat er van de 6 honden hooguit 2 netjes terug zouden zwemmen i.p.v. over de bruggetjes terug te gaan. Zèlfs als daar iemand voor ging staan. Ik stapte meteen naar voren om Diesel als eerste te laten gaan, omdat ik wist dat hij het wel zou doen en ik niet wilde dat hij evt. een minder voorbeeld zou krijgen en er dan ook een potje van zou maken. Hij deed het inderdaad, maar verder …… Laat ik niet alles proberen te beschrijven en ermee volstaan te melden dat trainer O. de weddenschap glansrijk heeft gewonnen!

Advertenties

Posted 30 mei 2011 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

3 responses to “Vierde van vijf

Subscribe to comments with RSS.

  1. Weer leuk om te lezen Bea, alleen vind ik dat Diesel nu weleens een echt konijn heeft verdiend na al die moeite om nepkonijnen op te halen en naar jou terug te brengen. Je weet het maar nooit maar mocht er honger in Nederland komen dan heb jij wel te eten met zo’n kanjer van een Drent 😉

  2. Het is weer een intensieve training geweeest Bea, maar Diesel heeft het toch maar even gedaan…..het is een echte kanjer hoor!
    Groetjes van Edward.

  3. Je drent is een prachtvent zeg je altijd op het forum en ik heb er na de strandwandeling ook nooit meer aan getwijfeld.
    En nu doet hij het ook nog eens prachtig op de training, wat wil een baasje dan nog meer ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: