Jachttraining gisteravond   5 comments

Pffffffffff, dat was wat hoor! Trainen bij 29,5°C gaat je niet in de kouwe kleren zitten. De felle zon kon ik uit de ogen houden met de klep van m’n petje, maar m’n shirtje was ècht wel nat! Ook was het maar goed dat ik voor Diesel een fles water had meegenomen. Hij zat op een gegeven moment te hijgen als een karrepaard. Nu hadden wij ook al een behoorlijk zware dag achter de rug. Afgezien van de normale uitlaatrondes, ‘s-ochtends een boswandeling van een uur, na het eten (vroeg) weer een boswandeling om hem zijn evt. overtollige energie er uit te laten rennen en toen meteen door naar de training. Die begon, zoals elke week, om 19.00 uur en was ditmaal op een industrieterrein in Goor. Ondanks de hitte, of misschien juist wel dankzij de hitte en de daarmee gepaard gaande vermoeidheid, heeft meneer goed gepresteerd. We begonnen met een apport uit water (eend). Direkt aansluitend daarop kort apport (konijn). Ging allebei goed. Toen volgen. Eerst aangelijnd, daarna los. Ook goed. Ondanks een kudde schapen die een eindje verderop liepen te grazen. En níét achter een omheining, maar achter een droog greppel(tje). Daarna zijn we doorgereden naar een ander veld daar, omdat we de honden vooruit gingen sturen en niet wilden riskeren, dat dit met die kudde schapen problemen zou gaan geven. Het vooruit sturen ging ook weer goed. Evenals het houden van de aangewezen plaats. Daarna na een eindje lopen langs een ondiepe kikkerpoel door gras dat tot aan m’n dijen kwam en vol stond met grote distels en toen een apport uit dichte dekking onder bomen met daarvóór en daartussen o.a. ook dat gras met die distels. Meneer flankeerde, ging vrij diep, tekende en voilá, hij greep het konijn en apporteerde dat netjes. Na een heel goed markeer-apport  (konijn weer) heeft hij zich weer  hartstikke mooi, met 1 keer een commando, “over de kop” laten sturen. Toen heb ik hem eerst maar eens lekker laten drinken en in de kofferbak gedaan. Hij kon vast uitrusten, terwijl de baasjes koffie dronken met iets erbij. En, nu komt het, één van de trainers zei toen tegen mij: “het is een goede hond, maar je moet  nu de puntjes op de i gaan zetten.” Dit van één van de trainers die het eigenlijk helemaal niet op Drenten hebben begrepen! En ze vonden hem ook al zo’n lieve hond zeiden ze bij een vorige gelegenheid. Eindelijk gerechtigheid?

Toen wij om 21.45 uur weer thuiskwamen waren wij beiden zo ongeveer gevloerd. Het was toen nog 25°C en de beloofde regen en onweer bleven uit. Bij de laatste uitlaatronde stormde het wel hevig, maar verder ……… lauw loene. Het was dan ook een verademing dat het regende toen ik vanochtend om 06.00 uur wakker werd.

Advertenties

Posted 31 mei 2011 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

5 responses to “Jachttraining gisteravond

Subscribe to comments with RSS.

  1. Je hond heeft een prima conditie Bea, maar volgens mij ben jij ook nog redelijk taai 🙂 Wat een beweging krijg jij zeg. Alleen al daarom is een huisdier geweldig……toch ?

  2. Hahaha….Diesel houd je jong en in goede conditie Bea, wie traint nu eigenlijk wie?
    Groetjes van Edward.

  3. zeg vraagje waar train jij met diesel? aangezien ik in de buurt woon. via een knjv? misschien dat je mij kunt antwoorden via mijn hotmail adres?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: