Lucian Freud is overleden   1 comment

Lees net (00.30 u) dat de Britse schilder Lucian Freud op 20 juli jl. na een kort ziekbed  in zijn woonplaats Londen is overleden. Hij is 88 jaar geworden.

Freud was beroemd om zijn grote, rauwe realistische portretten en naakten. In 2008 was er een grote tentoonstelling van zijn werk in het Gemeentemuseum in Den Haag en vorig jaar in het Centre Pompidou in Parijs.

Lucian Freud was de kleinzoon van de beroemde Oostenrijkse psychiater Sigmund Freud. Hij werd geboren in Berlijn, maar zijn familie week in 1933 uit naar Engeland. In 1939 kreeg hij de Britse nationaliteit.

In 1954 vertegenwoordigde hij Groot-Brittanië tijdens de Biennale in Venetië met Francis Bacon, met wie hij na zijn opleiding in Londen  bevriend raakte.

Zijn werk wordt voor miljoenen euro’s verkocht. Het schilderij ‘Benefits Supervisor Sleeping’ bracht in mei 2008 op een veiling in New York een recordbedrag van 19,4 miljoen euro op. Dat is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een werk van een (toen) nog levende kunstenaar.

Advertenties

One response to “Lucian Freud is overleden

Subscribe to comments with RSS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: