Zangeres Amy Winehouse overleden   4 comments

In haar flat in Noord-Londen is de Britse zangeres Amy Winehouse dood gevonden. Dat bevestigt de politie. De zangeres is 27 jaar geworden.

Twee dagen geleden stond ze nog op het podium op een festival in Londen, al zong ze daar niet. Een maand geleden brak Amy Winehouse in Belgrado een optreden en een concerttour af, nadat ze door publiek was uitgejouwd omdat ze stomdronken op het podium stond.

Winehouse kreeg al vrij snel na haar succesvolle debuut in 2003 te kampen met drank- en drugsproblemen. Ze werd bij herhaling opgenomen in een afkickkliniek.

Rehab

Met haar single Rehab behaalt Winehouse in 2007 een wereldwijde hit. Het nummer gaat erover dat iedereen wil dat ze afkickt van de alcohol, maar dat vindt zij zelf niet nodig.

In hetzelfde jaar wordt ze onderscheiden met een Brit Award voor de beste Britse zangeres en sleept ze voor de tweede keer een Ivor Novello Award voor songwriters in de wacht.

Het nummer komt van de cd Back to Black, die binnen een jaar vijfvoudig platina behaald. Winehouse liet zich voor Back to Black inspireren door meidengroepen uit de jaren 50 en 60. Ze mat zich ook een enorm suikerspinkapsel aan, dat haar handelsmerk wordt.

/

(bronnen:  NOS e.a.)

Advertenties

Posted 23 juli 2011 by Cybermum Netherlands in In memoriam, Muziek

4 responses to “Zangeres Amy Winehouse overleden

Subscribe to comments with RSS.

  1. Niet mijn genre en het enige wat ik de laatste tijd van haar hoorde was haar buitenissige leefstijl die niet lang kan duren……….maar 27 jaar is wel errug kort.

  2. Ook niet mijn genre muziek, maar 27 jaar is toch wel heel erg jammer, drank en drugs maken zoveel kapot ook hier weer. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen Bea. Nog een fijne dag met Diesel samen, Ann.

  3. Of je haar muziek kon waarderen of niet, maakt niets uit, maar het is toch vreselijk triest. Het eigenlijk onbegrijpelijk hoe iemand zijn/haar leven kan vergooien. Wederom een bewijs, dat roem,succes en rijkdom niet zaligmakend is.

  4. Sex en drugs en Rock & Roll, een dodelijke cocktail voor mensen die niet op sterke benen staan of bij foute vriende/echtgenotes vallen. Spijtig voor iemand die alles kon hebben wat haar hartje maar begeerde om gelukkig te zijn. Maar het begeerde bleek het fatale te zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: