Twee dagen samengeperst in één post   4 comments

We beginnen met afgelopen woensdag, 10 augustus. Ik had jullie al laten weten, dat mijn boef en ik op stap zouden met een 6-tal andere leden van het Drentenforum en hun honden. Wij waren om iets over half elf op de parkeerplaats en troffen daar al een paar anderen. Nadat we ons even aan elkaar hadden voorgesteld (diegenen die elkaar nog niet eerder in den lijve hadden ontmoet), hebben we daar onder gezellige kout gewacht tot bijna iedereen was gearriveerd. Ik zeg bijna, want ééntje was het niet gelukt te komen. Zij was door panne met de auto pas de nacht van dinsdag op woensdag na 2-en thuisgekomen van vakantie. Dus dat was geen wonder. Toch waren wij in totaal met 7 mensen en 7 honden. Één mens was er met twee honden en één hond was er met twee mensen. We hebben het met z’n allen zó gezellig gehad, dat het wat Diesel en mij betreft zéker voor herhaling vatbaar is. Het is een hele mooie omgeving daar en afgezien van het feit dat de “jongens” af en toe even moesten uitmaken wie de stoerste was (er waren 4 reuen en 3 teven) hebben de honden zich ook uitstekend met elkaar vermaakt. Zelf heb ik geen foto’s gemaakt, maar anderen des te meer. Daarvan heb ik er een paar gepikt en een paar originele toegestuurd gekregen. Hier is een hele mooie van Diesel, gemaakt door Monika.

belichting iets aangepast

Diesel (is hij niet mooi, mijn kereltje?) en Boris (kijkt achterom)

 

En hier is er eentje van het grootste deel van ons groepje. Alleen de fotografe zèlf staat er niet op.

iedereen behalve de fotografe

Dat we het naar ons zin gehad hebben is voor jullie ook wel duidelijk als je weet dat wij pas om half drie weer naar huis zijn vertrokken!

Nog even een foto van degene die deze mooie foto’s gemaakt heeft.

 

En dan komen we nu toe aan donderdag 11 augustus. Even na 9 uur arriveerde zoon Sietse, die de hele dag op Diesel heeft gepast en hem heeft uitgelaten. Wat later kwamen ook zoon Lennart en zijn vriendin. Zij hebben S. tot in de middag gezelschap gehouden. Achterin de middag kwam een vriend van de jongens, die dan tot een uur of half acht ‘s-avonds bij Sietse en Diesel is gebleven.

En moeder ging dus op stap. Naar Den Haag om te beginnen. Dat was voor het eerst sinds lange tijd. Ik moest in het centrum zijn, in het glaspaleis van de gemeente op het Spui.   Eerst maakte ik me nog wel een beetje zorgen over het vinden van een parkeerplaats. Maar dat bleek niet nodig geweest te zijn. Er is een grote parkeergarage aan de Gelderse Veerkade en dat is vrijwel recht tegenover het stadhuis. Je parkeert daar voor 2,50 per uur.

Nadat ik  gedaan had waar ik voor gekomen was, heb ik het autootje weer opgezocht en ben naar Delft gereden. Daar heb ik een oude vriendin opgezocht. Het gaat helaas niet zo geweldig met haar gezondheid, maar we hebben samen een hele gezellige middag gehad en konden lekker bijpraten, want het was al weer veel te lang geleden dat we elkaar gezien hadden. De laatste keer was met haar verjaardag in juni 2008 meen ik. Toen was ik daar ook. Maar aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan dit bezoekje. Nadat we  samen nog gegeten hebben en even afgewassen, vond ik dat ze er, ook al beweerde ze het tegendeel, toch wel wat moe begon uit te zien en ben ik vertrokken.

De terugreis begon iets minder voorspoedig, want toen ik bij haar beneden van de parkeerplaats wegreed zag ik in de ruit van de hal weerspiegeld dat mijn rechter koplamp er de brui aan had gegeven. Zo kun je natuurlijk niet zonder problemen helemaal hier naartoe rijden, dus ik ben bij de eerste de beste benzinepomp (ongeveer een meter of 500 daarvandaan) gestopt. Daar vond ik een hele vriendelijke en bereidwillige jongeman, die voor mij de nieuwe lamp, die ik altijd bij me heb, er in heeft gedaan. (Moet nu dus als de auto weer voor een beurt naar de garage gaat een nieuwe meenemen) Tussen de bedrijven door, want zoals je altijd zult zien werd het uitgerekend toen druk met klanten.  Hij wilde er niks voor hebben, maar ik heb hem toch maar een kleinigheidje in de handen gedrukt. Daarna kon ik vlot naar huis rijden, waar ik Sietse alleen met Diesel aantrof. Beiden waren blij me te zien en Diesel begon na de begroeting meteen te eten, want eerder vertikte hij dat.

S. en ik hebben nog even gezellig nagepraat en toen is hij ook weer richting z’n eigen huisje vertrokken. Ik heb mijn lieve beessie nog een keer uitgelaten en daarmee kwam een einde aan een tamelijk vol dagje.

Advertenties

Posted 12 augustus 2011 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

4 responses to “Twee dagen samengeperst in één post

Subscribe to comments with RSS.

  1. Zo af en toe moet baasje er ook eens in haar eentje opuit kunnen toch ? Nadeel van een huisdier is toch altijd wel weer de oppas die moet worden geregeld maar gelukkig had je daar een oplossing voor. Diesel staat er idd prachtig op Bea, mooi getekent in zowel de donkere als lichte delen. Boris moet natuurlijk ook meeposeren en dat is toch wel weer wat jammer. Tijdje terug probeerde ik foto’s te maken van Lady het bulletje maar in gezelschap van 3 andere honden kon ik ’t wel vergeten.

    Fijn weekend

  2. Mooie foto’s en een leuk verhaal over je wetenswaardigheden Bea, Diesel is NATUURLIJK wel even de mooiste, liefste en intelligentste Drent van de wereld 😉 het is toch je kind en hij is ook bijzonder mooi! Wat gezellig met zo’n stel mensen en honden op stap dat heb je met Yorkies nu weer niet want ik bemoei me nooit met al die fokkers die naar keuringen e.d. gaan (arme kleine Yorkies), dat zijn geen echte hondjes meer maar lopen altijd met papillotten in hun haartjes en hebben jasjes aan, stel dat ze eens smerig zouden worden, helemaal niet mijn pakkie an(n) Bea, laat maar lekker graven en rennen daar heeft een dier behoefte aan niet aan een medaille of beker omdat ze zo mooi zijn. Ook fijn dat je zulke goede oppassers had voor Diesel want dat is soms wel eens lastig, Mandy een hele dag alleen laten doe ik niet en oppassers zijn er hier niet, ergo dan blijf ik thuis. Ook Mandy eet niet als ik eens een uur of 4 weg moet en Diesel dus ook al niet, voor ons helemaal niet zo leuk maar wel een teken van trouw. Nog een prettig weekend meis, het weer is niet mooi maar daar geeft Diesel niets om dus misschien zit er nog een wandeling in.

  3. Een mooi verslag van je belevenissen Bea,je hebt het er maar druk mee, maar het is natuurlijk ook wel leuk. Natúúrlijk is Diesel mooi,hij staat deftig op de foto hoor. Ik wens je een heel fijn weekend.
    Groetjes van Edward.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: