Waterballet   2 comments

Een waterballet is onze boswandeling van vanmiddag geworden. Het regende minder hard dan vanochtend, maar het was ook bepaald geen motregentje. Gelaarsd en gewapend met paraplu (het was 17 graden, dus te warm voor de lange jas met capuchon) zijn wij toch aan de wandel gegaan. Bij dit weer komen wij meestal geen, of niet veel anderen tegen, maar ditmaal stonden er bij de ingang van het bos 2 mannen met hun hond. De ene kennen wij wel. Harry, de blonde bouvier, waar Diesel begin vorig jaar nog wel eens aardig mee kon en mocht spelen. Dat is nu helemaal over. Later dat jaar had ik er al iets over gehoord: Harry was een bijter geworden en hij mocht niet meer los. Ook ditmaal lag hij aangelijnd bij zijn baas. Aan een lijn die voor zover ik kon zien meer uit ketting bestond, dan uit riem. Diesel liep heel relaxt en neutraal naar het bospad, maar bij onze nadering vloog Harry overeind en deed een uitval. Diesel ontweek hem rustig en liep een stukje door.

De andere man en zijn zwarte labrador kenden wij niet. De baas riep zijn lab, die aan de overkant van de zandweg tussen het bos en de hei zat. Hij kwam en Diesel en hij maakten even rustig kennis. Toen zijn wij doorgelopen en de andere twee gingen naar huis ofzo.

Onderweg bleken er weer 2 boompjes om- en half over een pad gevallen te zijn en k wil niet overdrijven, maar hele delen van de paden leken wel vijvertjes i.p.v. paden. Diesel moest natuurlijk onderweg steeds daarvan drinken, want dat is uiteraard véél lekkerder dan kraanwater uit z’n bak. 🙂 Hij kreeg natuurlijk ook dorst van het geren en gevlieg, want hij racete als een wilde heen en weer en rond en legde minstens 4x de afstand af die ik zelf liep. Hijgend en wel kwam hij zich uiteindelijk laten aanlijnen en liepen wij terug naar de auto. Eenmaal weer thuis, ging hij in de bench. Hij wilde niet meer drinken, maar vroeg wèl weer om voer (vanochtend had hij het weer laten staan). Dat heb ik hem dit keer maar niet gegeven. Hij krijgt vanavond gewoon zijn kvv en dan kijk ik wel hoe het morgenochtend met de brokken gaat. Zelf heb ik mij na thuiskomst voor de tweede keer vandaag moeten omkleden. De broek was toch weer kletsnat geworden.

Advertenties

Posted 14 augustus 2011 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

2 responses to “Waterballet

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vanmiddag ben ik ook nog even op pad geweest, en het is echt onvoorstelbaar hoeveel water overal nog staat. Voor de komende week geven ze beter weer op……dat mag dan ook eindelijk weleens.Hopelijk eet Diesel morgen weer goed, onwillekeurig ga je je toch een beetje zorgen lopen maken.
    Groetjes van Edward.

  2. Inmiddels schijnt hier de zon uitbundig en heb ik de dode bloemen uit de budlea’s geknipt, de tweede bloei laten zitten want juist nu komen er ineens overal vlinders vandaan. Wat jammer toch dat een hond zo kan veranderen van karakter alhoewel het er natuurlijk wel inzat of het is een bijter geworden op de een of andere manier, want het is toch vreemd Bea dat Diesel eerst wel met Harry kon spelen en nu niet meer. Het was een echt natte bedoening en overal staat alles vol water maar je bent een echte diehard wat het wandelen met Diesel betreft, echt prettig is zo’n kletsnatte bedoening niet maar je hebt wel een tevreden hondenkind!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: