Geluk bij een ongeluk   3 comments

Wat is dat nu? 2 x op één dag posten? Ja, want ik vond dit zo’n leuke opsteker in deze voor veel mensen moeilijke tijden. Kijk zelf maar.

From layoff to payoff. 18 fabrieksarbeiders in Canada wonnen woensdag met z’n allen een jackpot van €5 miljoen, op dezelfde dag dat hun werkgever een massaontslag aankondigde. Het betreft 18 medewerkers van SMART technologies in Ottawa. Colin Willard is één van de werknemers van SMART en vertelt z’n verhaal aan CBC (filmpje!). 10 van de 18 collega’s die $4 inlegden voor het winnende lot kregen woensdag te horen dat ze ontslagen waren, waaronder Willard zelf. Donderdagochtend ontdekte hij opeens dat ze diezelfde dag de jackpot hadden gewonnen. ‘Ik begon te beven en trillen. Toen ik een aantal collega’s het nieuws vertelden, wilde niemand me geloven’, aldus Willard. De mannen zijn wel realistisch. Ze houden per persoon na verdeling een kleine €300.000 over. Je moet de rest van je leven nog wel gewoon werken, maar het is een lekkere buffer. Veel andere collega’s van de gelukkige winnaars zijn straks wel gewoon ontslagen. In het filmpje van CBC geven zij niettemin aan blij te zijn voor de happy 18.

Advertenties

Posted 15 augustus 2011 by Cybermum Netherlands in Varia

3 responses to “Geluk bij een ongeluk

Subscribe to comments with RSS.

  1. Je zou toch een gat in het plafond spring. Kan me bijna niet voorstellen maar lijkt me een ramp om op straat gezet te wordden

  2. Voor de winnaars is het echt geweldig Bea en ze kunnen nu tenminste rustig uitkijken naar ander werk, voor de anderen is toch wel erg sneu, toch leuk nieuws en dat lees je niet alle dagen!

  3. Dat is zeker een geluk bij een ongeluk, voor die anderen zal het toch wel een klein beetje zeer doen denk zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: