Wij lusten er wel pap van…   3 comments

Vanmiddag hebben mijn Diesel en ik weer een lekkere wandeling gemaakt. De auto had ik onder de bomen geparkeerd aan de zandweg tussen het bos en het bij veel mensen niet bekende, bijna onzichtbare paadje naar  “onze geheime vijver”. We zijn het eerste uur alleen maar een mevrouw met een herder (reu) tegengekomen. De heren hebben wat om elkaar heen gedraaid en mekaar besnuffeld en vervolgens hebben wij onze weg vervolgd.

Na dat eerste uurtje kwamen wij op een smal tussendoor-paadje H. met haar labs Izzy en Lola weer tegen. Ditmaal vergezeld van, naar ik begreep, een buurvrouw met haar Joep, een kruising tussen een Friese Stabij en een Border Collie.  De beide reuen hebben na wat eerste verkennende plichtplegingen zeg maar, elkaar netjes geaccepteerd en Diesel en ik zijn nog maar eens omgekeerd en verder met dit spul opgelopen. Het was ook zulk heerlijk weer en wij beiden lusten er wel pap van zeg maar.

Onderweg richting auto/vijver kwamen wij nog een bekende tegen met Emy, zijn Laekense herder. Emy was aangelijnd, want loops, maar Diesel taalde er niet naar. Hij heeft duidelijk geleerd wanneer het wèl zin heeft en wanneer niet. (*) En een eind verderop kwamen we dan nog mw. T. tegen met Heidewachtel Leica en Markiesje Britt. Na een kort praatje en wat gespeel van de honden (behalve Britt, want dat dametje was met haar 7 maanden voor het eerst loops) vervolgden wij weer onze weg. De honden hadden het ondertussen behoorlijk warm gekregen en dichtbij de auto aangekomen vloog Diesel als een streep richting vijver, gevolgd door Lola en Joep en iets later Izzy. Diesel en de beide labs hebben daar nog een tijd heerlijk gespeeld in het water, koekjes gehapt uit het water en stokken geapporteerd. Die arme Joep durfde er niet in. Af en toe kwam hij heel dicht aan de rand, maar verder dan door spetters van de andere honden is hij niet nat geworden. Toen wij bazinnetjes vonden dat het welletjes geweest was, zijn we naar mijn auto gelopen en op de weg daarlangs heeft het spul nog even kennis gemaakt met een ruwharig teckel-reutje. Maar amper had ik de kofferbak open of het was weer zover: de ondertussen fameuze kofferbakdans. Alleen dit keer niet met 2, maar met 3 honden. Joep was de enige die niet meedeed. Moe, nat, maar uiterst voldaan zijn we allemaal weer naar huis gegaan.

(*) Een verhaal apart, maar het gaat nog wel even duren voordat ik het hier ga publiceren. Àls ik het al doe.

Advertenties

Posted 26 september 2011 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

3 responses to “Wij lusten er wel pap van…

Subscribe to comments with RSS.

  1. Het was weer super gezellig vanmiddag.

  2. Dat zal we een heel gespetter geweest zijn Bea, heerlijk voor die dieren om in het water te ravotten hoor. Fijn dat je er zo van kunt genieten, het blijft nog een hele week mooi weer, dus je kunt je hart ophalen.
    Groetjes van Edward.

  3. Wat leuk om zoveel mensen of kennissen met hun honden tegen te komen, lijkt me reuze gezellig even bijkletsen en naar de hondenkinderen kijken, jammer dat Joep het allemaal niet zo goed durft. Dat de honden zich hebben vermaakt spreekt voor zich maar ook jij hebt er weer een leuke middag aan gehad en er komen nog meer mooie dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: