Gisteren en vandaag   6 comments

Gisteren had ik dit eerste gedeelte nog willen plaatsen. Maar toen is het te laat geworden en kon ik het niet meer opbrengen. Dus zet ik het vandaag er maar bij.

Diesel en ik waren nog niet op pad voor de boswandeling, toen de telefoon ging. Autootje klaar. Mooi. Was nog ergens mee bezig dus uurtje later opgehaald. Zag er uit om door een ringetje te halen. Behalve dat ze de schade prachtig hersteld hadden, hadden ze hem ook van binnen en van buiten helemaal schoongemaakt. Van buiten moest natuurlijk wel, maar van binnen was……pure service. Heb een keurig garantiebewijs gekregen: 4 jaar volledige garantie op het herstelwerk. En ik mocht ook nog kiezen uit een aantal zaken om mee te nemen. Heb maar gekozen voor een mooie blauwe paraplu, want Sietse was de zijne kwijt. Kon ik hem ook weer blij maken.

Amper thuis aangekomen heb ik Diesel achterin geladen en zijn we voor een extra lange wandeling naar het bos vertrokken. Wat dat betreft vond ik dat hij de 2 vorige dagen toch een beetje tekort gekomen was. Als ik er eerst met hem naartoe moet lopen moet hij aan de lijn en pas eenmaal daar kan hij los. Maar dat hou ik met die knie van mij dan niet zo lang vol, omdat ik ook nog weer terug moet. Enfin, dikke mist, vocht druipend van de bomen, geen mens of hond gezien, maar volop genoten. Ikzelf ook hoor. Alleen heb ik dat later wel moeten bezuren. Was toch teveel geweest. Ben thuis maar even met de benen omhoog op de bank gaan zitten. Niet te lang, want ik moest ook nodig een paar boodschappen doen. En gisteravond kwam Sietse gezellig eten. Lekker rauwe andijvie-stamp met spekkies, mmmmmmm. Was het echt weer voor.

Vandaag zijn we natuurlijk weer naar het bos geweest. We waren net een eindje het bos in toen Hermien mij op mijn mobiel belde. Ze was net aangekomen, had mijn auto zien staan en vroeg waar ik was. Ben weer terug haar tegemoet gelopen en samen zijn we verder gegaan.

Een eind het bos in ligt een klein heideveldje en wat gebeurde daar? Ineens zag ik Diesel naar de grond duiken en verzaligd gaan liggen rollen. Oh, nee hè. Nee hè! Lag hij te rollen in een grote hoop mensenpoep. Getverdegetver! Smerig zal ik je vertellen en dat stinkt ook zo erg. Lola en Izzy stoven ook daarheen en die wilden er zowaar van gaan eten. Hermien was zegeloof ik nèt voor. We hebben het spul vooruit gestuurd en zijn dit keer maar linea recta naar de vijver gelopen, waar we ze  wel een half uur bezig hebben gehouden met apporteren uit het water,  over sturen en zij zichzelf met spelen in en uit het water en in het gras. Daarna was Diesel gelukkig weer schoon en zijn we teruggelopen naar onze auto’s en naar huis gegaan.

En toen heb ik Diesel in de bench gelegd om eerst even goed verder te drogen voordat hij de kamer in ging en omdat ik zelf nog even 1 boodschapje moest doen. Kom ik terug, wat zien ik: schilder bezig met schuren houtwerk buiten. Vraag ik: heeft’ie erg geblaft of viel dat wel mee. Schilder: huh? hoogst verbaasd. Had de hele Diesel niet gehoord. Nee zelfs niet gezien, terwijl de bench pal tegenover een raampje in de voordeur staat! Nou, ik liet Diesel eruit, hij en de man keken allebei aan de andere kant door het raampje en Diesel gaf geen kik! Komt de 2e schilder aangelopen. Mèt ladder. En Diesel begint me toch een partij te blaffen ………..De eerste schilder lag in een deuk: kijk tegen mij blaft’ie niet en jij komt eraan en hij begint gelijk, hahaha.

Later, toen de trap eenmaal tegen de gevel stond en die 2e schilder er op blafte hij tegen hem ook niet meer.

Wat hij wel de hele tijd deed terwijl ze aan het schuren waren was heen en weer lopen naar dat raampje in de deur om de boel in de gaten te houden. Schilder 1 zat op de hurken tegen hem te kletsen, zo van: kom je kijken of ik het wel goed doe. 🙂 Moest er wel een beetje om lachen. Die man vond het kennelijk prachtig. En toen Diesel niet meer steeds naar de deur liep wist ik dat ze weg waren. Lekker weekend vieren. En dat wens ik jullie ook allemaal toe.

Advertenties

Posted 18 november 2011 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent, Varia

6 responses to “Gisteren en vandaag

Subscribe to comments with RSS.

 1. ha die Bea
  je bent er maar druk mee
  denk je ook wat aan je zelf opdat de knie kan herstellen
  zo een lieve hond als Diesel kan je toch niet bijhouden
  oja jij als vele voor je hebben mijn blog , niet of verkeerd begrepen
  ik ben kern gezond (nou ja) plaatje verbergt een mooie pps
  wens je een goede nacht en een fijn weekend

 2. Resultaat van gistermiddag: vanochtend had Lola een hele lading stokjes gekotst in de bench.
  Maar genoten hebben ze wel gisteren van het rennen rollen en zwemmen samen. en wij 2tjes hobbelen maar gewoon mee met allebei een zere knie en genieten van de capriolen van onze honden.

 3. Weer allerlei belevenissen Bea, denk er wel om dat je je knie niet teveel belast want die moet toch echt nog langer mee. Ik vraag me nog steeds af wat honden er toch lekker aan vinden om in een hoop stront te gaan liggen rollen om helemaal maar niet te spreken van het eten van dat smerige spul, gelukkig is het er met zwemmen weer afgegaan, met Mandy heb ik dat gelukkig nog niet meegemaakt en eten ervan heb ik haar direct afgeleerd, de teckels van mijn schoondochter eten er ook van maar dan wil ik niet meer gelikt worden 😉 Andijviestamppot met spekkies is zeker lekker, dat heb ik al jaren niet meer gehad *snik*. Mooi dat Diesel niet echt tekeer gaat tegen de schilders en ook wel leuk dat die ene man met hem praat, dan is het meteen goed natuurlijk.

 4. Mooi dat je auto er weer uitziet als een goudhaantje Bea, inderdaad een prima service hoor. Hahaha…een mooi verhaal over Diesel en de schilders, die zullen wel extra hun best doen, als de “opzichter” op hun vingers kijkt.

 5. Pingback: Snap er niks van « Tielestek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: