Knie, update 6   13 comments

Nou, vandaag zijn de fluwelen handschoentjes uit gegaan hoor! Tsjonge-jonge. De manueel-therapeut – tot nu toe noemde ik hem fysiotherapeut en dat is hij óók, maar hij heeft daarna nog doorgeleerd – heeft m’n knie om te beginnen helemaal recht gebogen, plat op de behandeltafel, zóveel tellen in die positie vastgehouden en daarna weer terug en dat dan 3x achter elkaar. Dat was al niet leuk en ik moest op mijn lippen bijten en klemde me vast aan de behandeltafel. Maar wat hij daarna deed! Hij boog de knie in 2 etappes heel snel achter elkaar een heel eind dóór. En hield de laatste etappe een tijdje vast. Mensenkinderen! Ik dacht dat ik redelijk flink was, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het uitgeschreeuwd heb. Het zweet brak me uit en de druppels stonden me op het voorhoofd, de tranen sprongen me in de ogen en rolden over m’n wangen en ik was duizelig van de pijn. Hij heeft het nodige tegen me gezegd en aan me uitgelegd, maar het enige dat is blijven hangen is dat hij zei dat ik mij niet hoefde te schamen dat ik schreeuwde en moest huilen en dat hij er blij mee was, omdat het voor hem betekende dat het goed ging. We zijn samen op de rand van de behandeltafel gaan zitten en hij heeft m’n onderbeen nog een beetje voor- en achteruit bewogen (bengelen zeg maar). En toen het weer een beetje ging kon ik opstaan en de spijkerbroek, schoenen en jas weer aantrekken. En nu komt het mooiste: toen ik recht stond, was dat haast een soort van opluchting. Ik stond echt met het been recht en het deed géén pijn! Hij waarschuwde me wel dat ik er mogelijk, nee zelfs waarschijnlijk, een paar dagen meer last van zou hebben. Och, daar kom ik dan ook wel weer doorheen.

Kan ondertussen haast wel zeggen: wordt vervolgd.

Advertenties

Posted 12 januari 2012 by Cybermum Netherlands in Gezondheid en welzijn

13 responses to “Knie, update 6

Subscribe to comments with RSS.

 1. ooh heerlijk , gek hè hoe die handjes dat kunnen . gelukkig werkt het , en de pijn ach tijdelijk een extra paracetamolletje doet dan wonderen.

 2. Allemachtig …….. een paardenmiddel noemt men zoiets ook wel. Hoe was dat spreekwoord ook al weer over die zachte heelmeesters ?

 3. Dat was dan wel even slikken Bea, maar als het na een paar dagen dan maar wat beter gaat dan is er toch een kans dat het helemaal goed gaat komen, je spieren e.d. zullen wel een opduvel gehad hebben na een poosje er weinig mee gedaan te hebben en soms zijn onderzoeken en behandelingen pijnlijker dan de kwalen, sterkte ermee meis!

 4. ja soms is de behandeling net ff erger dan de kwaal
  maar die is als het goed is nu aan de haal
  welterusten

 5. Bea – wat een bericht!!! Ik kon het bijna self voelen . . . . Beterschap voor jouw – en je bent een heel taffe vrouw!!!!

 6. Sjemiggg…. ik dacht even dat je zonder been naar huis zou gaan…. of op zijn minst nooit meer zou kunnen lopen..;-)
  Maar zo zie je maar, wat een nogal vreemd aandoende therapie al niet kan doen! Fijn!!

 7. Jeetje ik voel dat zelfs in mijn maag als ik dit lees.Ja een extra pijnstiller de eerste dagen zal geen overbodige luxe zijn. Mag hopen dan het daarna beter gaat. Succes er mee. Groetjes Anna

 8. Heftige sessie heb je gehad Bea!! Ik hoop van harte dat het de verbetering van je knie sneller bevorderd, dan was het afzien niet voor niets….
  Sterkte!!

 9. Het is maar te hopen dat je knie snel opknapt Bea, want op dit soort behandelingen, zit je toch echt niet wachten lijkt mij.

 10. Flink balen, bee, maar als het helpt toch nog maar ff bijten. Hou je haaks en nog bedankt voor je mooie kaart.
  Dikke knuffel

 11. Wat een sessie, enorm heftig
  ik kan me voorstellen dat het zeer pijnlijk was, maar hopelijk
  is het zeer effectief. Sterkte ermee!

  Groetjes Michelle

 12. Brrrrrrrrrrrrrrrrr, ik leef met je mee. Moet het echt eerst op zijn ergst voor het beter wordt? Maar je klinkt in ieder geval positief! Sterkte ermee!
  xSer ♥♥♥

 13. Ik heb je dan eindelijk gevonden hier..beetje digibeet..maar wat een ellende. Moet dat nou echt zo? Heb je zo veel geloof in die therapeut? Maar ik denk dat je voor je gevoel geen kant op kon met je knie? En dan ben je bereid ver te gaan. Ik bewonder je positieve houding Bea.
  Take care. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: