ABP-pensioen: aanvullende maatregelen nodig   6 comments

ABP moet maatregelen gaan nemen om te zorgen dat zijn financiële situatie gezond wordt. De dekkingsgraad van ABP per 31 december 2011 is met 94% te laag om aanvullende maatregelen te voorkomen. Het verlagen van de pensioenen (pensioenaanspraken voor werkenden en pensioenrechten voor gepensioneerden) met ongeveer een half procent in 2013 is nu een reële optie geworden. De premie om bij te dragen aan het herstel van de financiële positie van ABP gaat van 1 naar 3%.

Het precieze percentage – als de pensioenen verlaagd moeten worden – zal bekend gemaakt worden op 1 februari 2012, nadat de deelnemersraad en werkgeversraad van ABP hierover hun advies hebben gegeven. Dit besluit moet vervolgens nog getoetst worden door De Nederlandsche Bank. Of het besluit daadwerkelijk moet worden uitgevoerd per 1 april 2013, wordt bepaald op basis van de stand van de dekkingsgraad op 31 december 2012.

Voorzitter Henk Brouwer: ‘We kunnen ons heel goed voorstellen dat onze deelnemers hierdoor teleurgesteld zullen zijn. Een besluit tot verlaging van de pensioenaanspraken en pensioenrechten, hoe beperkt ook, is een maatregel die we nemen als het echt niet anders kan. We maken eind van het jaar opnieuw de balans op. Dan weten we of de pensioenaanspraken en – uitkeringen daadwerkelijk verlaagd moeten worden in april 2013.’

(bron: ABP)

Daar ben je dan straks mooi klaar mee als dit doorgaat.

 

Advertenties

6 responses to “ABP-pensioen: aanvullende maatregelen nodig

Subscribe to comments with RSS.

 1. wij betalen het gelag
  en het gedrag
  van de verkwistende pensieonfondsen
  evenzo goed een fijne dag

 2. Eigenlijk is het regelrechte diefstal Bea, iedereen heeft heel lang betaald voor zijn/haar pensioen en door het verkeerde beleid krijgen mensen met een pensioen nu minder, want dat gaat heus wel door! Zelf heb ik geen pensioen maar de mensen die altijd trouw hebben betaald worden nu de dupe, toch maar weer over naar de oude kous?

 3. Dat wordt dan geen cruise dit jaar Bea. 🙂 grapje. Maar ik moet het nog zien. In feite is het flauwekul..genoeg geld in kas. Kwestie van interpretatie. Ik word alleen heel link als er nu weer gigabedragen naar landen als Griekenland gaan.
  Daar heb ik wel zo mijn buik van vol.
  🙂

 4. Tja……ene Wim Kok heeft ooit eens 33 miljard uit de pensioenfondsen gahaald, maar die zijn nooit teruggekomen. Als je bij dat bedrag de rente optel, die het in de loop der jaren zou hebben opgeleverd, waren er denk ik geen problemen geweest. Als je de berichten van de laaatste tijd in aanmerking neem, dan was er sprake van een gemiddele korting op de pensioenen van 5%, en dan valt die 0,5% nog wel mee zou je zo zeggen. Maar…..er heeft ook al drie jaar geen indexatie plaatsgevonden, en ook de AOW is niet omhoog gegaan, die paar euro tel ik niet eens mee. Bij een gemiddelde inflatie van 2,5% per jaar, hebben we dus al 7,5% ingeleverd. Als je daar dan nog eens bij optelt, dat de bejaarden onevenredig worden getroffen, door de bezuinigen in de gezondheidszorg, kan je rustig stellen dat je pensioentje minimaal 10% lager is geworden. Overigens vind ik het knap dat men nu al kan inschatten hoe de situatie op financiële markt er over ruim een jaar uit zal zien, dat kan niemand voorspellen. De ervaring leert ons ook, dat mocht het ooit weer beter gaan, die 0,5% procent, komt er nóóit weer bij!

 5. Pffffffffffffff Tegen de tijd dat ik met pensioen ben is m’n huis vrij en kan ik dat altijd nog verpatsen als het water tot de lippen komt.
  Om droevig van te worden

 6. tja daare gaan we weer, ze brengen zo vaak nieuws naar buiten dat nog geen nieuws is , dat straks niemand meer opkijkt als het echt gebeurd maar feit is wel dat zij ons geld hebben weggemaakt , normaal is dat diefstal of wanbeleid of wat dan ook maar schijnbaar krijgen ze ook hier weer een gouden handdruk en met een “sorry wij kunnen er ook niets aan doen” zou alles goed zijn? triest in en intriest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: