Turing nationale gedichtenwedstrijd   3 comments

Gisteravond werd bekend, dat de Vlaming David Troch de winnaar is  geworden van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Zijn gedicht ‘Wij waren geen jongens’ is uitgeroepen tot het beste gedicht van 2012.

David Troch David Troch

Troch kreeg de eerste prijs, een geldbedrag van 10.000 euro, uit handen van juryvoorzitter Ramsey Nasr.

De tweede prijs van 1.500 euro was voor Kate Slingemann met haar gedicht ‘Bemoeizorg’, de derde prijs van 1000 euro ging naar de Vlaamse Hilde van Cauteren voor ‘Carne Vale’.

 

Aan de derde editie van de gedichtenwedstrijd deden 2227 dichters mee die samen 10.131 gedichten inzonden. Dit jaar konden voor het eerst ook Vlaamse dichters meedoen.

De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is de poëzieprijs met de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht en de enige wedstrijd waar alle gedichten anoniem worden beoordeeld.

De drie winnende gedichten worden gepubliceerd in het januari/februari nummer van het literaire tijdschrift De Gids. De honderd beste inzendingen worden gebundeld en uitgegeven.

Advertenties

Posted 25 januari 2012 by Cybermum Netherlands in Gedichten

Tagged with , ,

3 responses to “Turing nationale gedichtenwedstrijd

Subscribe to comments with RSS.

  1. HOi Bea, had het nog niet gehoord, zit zelfs nog in m’n ochtend jas en moet de krant nog lezen 🙂 jah ben lekker vrij vadaag weer en morgen weer aan het werk. Heb het gedicht gelezen maar vond hem niet zo geweldig eigenlijk, spreekt me niet zo aan maar is zeker wel goed geschreven.
    Groetjes Tracey

  2. Het winnende gedicht vind ik ook niet echt mijn pakkie an(n) Bea, maar het is smaken verschillen en heel vaak komt er bij jury’s nattevingerwerk bij, het is geen peuleschilletje om zo ontzettend veel gedichten te lezen en er een waardering voor te geven, mooi dat de Vlaming heeft gewonnen maar zoals gezegd smaken verschillen en misschien hadden wij wel een heel ander gedicht de prijs gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: