Nieuw type Parvo virus in opmars   5 comments

Onderstaand bericht heb ik overgenomen van Max en Bente’s blog

Ook hier maar even een waarschuwing voor een nieuw type van het Parvo virus dat in opmars is vanuit Oost-Europa en dat België al bereikt heeft. Nederland neemt ook veel puppy’s af van broodfokkers die bevoorraad worden vanuit het oosten, dus is het ook voor de Nederlandse hondenpopulatie een groot gevaar.

NOGMAALS: KOOP NIET BIJ BROODFOKKERS!!!!!!

DAT IS DE ENIGE MANIER WAAROP DIT SOORT DINGEN VOORKOMEN KAN WORDEN.

Het bericht waar het om gaat:

BRUSSEL – Verschillende bronnen waaronder Hondenfederatie V.O.E roepen op om onmiddellijk de import van honden uit Oost-Europese landen te stoppen omwille van sanitaire redenen. Naar verluidt zijn al verschillende honden gestorven aan een nieuwe stam van het Parvo virus, die afkomstig zou zijn uit de Oostbloklanden.

PARVO VIRUS

Veel hondeneigenaars hebben al kennis gemaakt met Parvo. Het is een ziekte die zware bloederige diarree veroorzaakt bij de hond. Het dier moet vaak ook bloed overgeven. De geur van parvo is heel karakteristiek, namelijk een zoete, weeë geur. De hond is lusteloos, wil niet meer eten en heeft pijn. Indien het virus niet meteen behandeld wordt, geraken de vitale organen van het dier beschadigd en vallen ze uiteindelijk stil, met de dood tot gevolg. Wie deze symptomen opmerkt, moet meteen naar de dierenarts. Hij zal de hond behandelen met infuustherapie AB om verdere infecties te voorkomen, alsook met interferon behandelingen. De nieuwe stam van het virus is heel gevaarlijk omdat het de meest agressieve vorm tot nu toe bekend is. Bovendien zou hij niet enkel pups treffen, maar ook volwassen honden.

ZEER BESMETTELIJK

Het Parvo virus kan heel gemakkelijk overgedragen worden, bijvoorbeeld via kledij, hondenspeelgoed, hondendekens, zelf via schoenzolen. Dit kan een ramp beteken voor onder meer dierenwinkels die dieren verkopen, hondenshows of events, trimsalons, hondenhotels, asielen…

WAT ZEGGEN EXPERTS?

Prof. em. dr. Med. Frank Comhaire: “Het gaat hier zeker niet om een hoax, maar om een reële dreiging”. Diverse bronnen wijzen er echter ook op dat deze variant van Parvo echter al eerder opgedoken is, waaronder ook enkele gevallen in ons land. Momenteel wordt er volgens hen onderzoek verricht naar de specifieke stam en hebben diverse fabrikanten van vaccins zich al gewapend tegen het agressieve type virus. Voorlopig bevestigen noch de FOD, noch het FAVV wat gaande is, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid is geboden. Neem dus voldoende maatregelen om uw hond te beschermen, waarbij de beste hulp te vinden is bij uw dierenarts. 28/01/2012

Advertenties

5 responses to “Nieuw type Parvo virus in opmars

Subscribe to comments with RSS.

  1. Broodfokkers heel erg. En hondjes die op Marktplaats staan. Dieren op Marktplaats dat moesten ze verbieden.
    Kwaaie M.

  2. Er bijna ruzie om gehad omdat iemand wilde dat ik een hondje op Marktplaats zou kopen dat dus in géén geval en wat ben ik blij met zo’n gezond lief hondje als Mandy, de vorige Mandy kwam dan wel bij particulieren vandaan maar dat was constant naar de dierenarts. Ik hoop van harte dat ze snel een vaccin vinden voor het enten van het nieuwe parvo virus een gelukkig komt Mandy niet vaak met andere honden aan aanraking maar eng is het wel! BROODFOKKERS VERBIEDEN OF BOYCOTTEN!!!

  3. Kan me voorstellen dat je als eigenaar van een huisdier de schrik om het hart slaat bij dit soort berichten Bea. Hopen maar dat het zo’n vaart niet loopt

  4. ja dat is heel erg Bea
    oppassen geblasen dus

  5. Van broodfokkers zou ik nooit een hondje kopen hoor Bea. Als je over zo’n virus hoort, is het natuurlijk wel even schrikken, hopelijk valt het allemaal een beetje mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: