Jongere Mona Lisa in het Prado   6 comments

Het Prado-museum in Madrid heeft afgelopen week beelden laten zien van een bijzondere kopie van de Mona Lisa, het wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci. De kopie is waarschijnlijk gemaakt door een van da Vinci’s leerlingen Giacomo Salaí of Francesco Melzi. Beide kunstwerken zouden rond het begin van de 16e eeuw zijn vervaardigd in het atelier van de kunstenaar. Het Prado en het Louvre-museum in Parijs, waar het origineel van de Mona Lisa hangt, hebben de authenticiteit van de kopie inmiddels bevestigd. Het exemplaar in Madrid oogt volgens deskundigen jonger en betoverender, maar heeft dezelfde pose en dezelfde mysterieuze gelaatsuitdrukking. De doeken hebben vrijwel dezelfde afmetingen. Het kunstwerk hing al jaren in het Prado maar door restauratiewerken werd duidelijk dat het doek in dezelfde periode gemaakt is als het origineel. Foto

(bron)

Advertenties

6 responses to “Jongere Mona Lisa in het Prado

Subscribe to comments with RSS.

 1. Leuke meid die jongere Mona, vind je niet? 🙂

 2. Ik sta altijd verstelt dat er toch altijd weer nieuwe schilderijen van oude meesters boven komen drijven. En of ze dan ook allemaal echt zijn ??? Fijne dag groetjes Anna

 3. Toch weer mooi dat ze dit schilderij hebben gevonden, veel oude meesters lieten gedeelten van hun schilderijen door leerlingen maken en ik vind dat die schilders even groot waren als da Vinci of andere schilders zelf. Anna vraagt zich af of de schilderijen allemaal echt zijn, misschien niet van de meesters en dat is wel gebleken met heel veel werken van o.a. Rembrandt, maar echt zijn de schilderijen natuurlijk altijd.

 4. Bea ik heb educ snoepjes voor Diesel besteld. Mijn zus neemt ze morgen mee. 1 euro per zakje. Heb er 5 besteld. Als je me je huisnummer doorgeeft dan breng ik ze morgenavond even bij langs.

  Groetjes,
  Henriette

  Henriette Koster
 5. Misschien is het ook wel een voorstudie van de meester zelf geweest, toch bijzonder dat ze zoiets ontdekken. Het zal wel een aardig bedrag waard zijn.

 6. Schöne Bilder.
  Freundliche Grüße, Wolfgang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: