Reddingspoging   11 comments

Het is de dochter van mijn eerste, die 2x zo groot was als deze. Het is de moeder van 4 dochters, die ondertussen alle 4 ook alweer behoorlijk groot zijn. Nadat zij op een gegeven moment zomaar midden in de nacht lelijk gevallen was, heb ik geprobeerd haar weer een beetje op te lappen. En vandaag heb ik een ultieme reddingspoging ondernomen. Waar ik het over heb? Over mijn ouwe trouwe lidcactus.

Er was veel afgebroken en een paar weken geleden zat er ook ineens een grote scheur in de pot. Water geven ging moeilijk om niet te zeggen bijna niet meer zonder knoeien, omdat het er aan de zijkant van de pot uitliep als ik het niet heel voorzichtig, scheutje voor scheutje zoveel mogelijk aan de andere zijkant erbij goot. Maar ja, verpotten wilde ik niet, omdat zij – tegen de verdrukking in – nog vol bloemen en knoppen zat.

En vandaag was het dan zover. Tijdens één van de pauzes in ons (oergezellige) familie-weekend heb ik de laatste uitgebloeide bloemen er af gehaald en heb haar voorzichtig in een nieuwe pot gezet met rondom een pinkbreedte ruimte. Onderin en rondom wat verse aarde, boven op de kluit een dun laagje en daar staat zij nu op mijn werkkamertje bij te komen van al haar wederwaardigheden. Ze heeft behoorlijk wat moeten inleveren, maar ik hoop dat ze weer lekker opknapt.

Hier twee foto’s van haar, gehavend en wel, in haar nieuwe pot. Ik verbeeld me dat ze weer een beetje begint te glanzen en ik hoop dat ze me als ze over een poosje weer hersteld is zal verblijden met nieuwe blozende bloemen.

Advertenties

Posted 19 februari 2012 by Cybermum Netherlands in Varia

Tagged with ,

11 responses to “Reddingspoging

Subscribe to comments with RSS.

 1. De lidcactus is een sterke plant Bea, ook al ziet hij er nu een beetje zielig uit, hij/zij gaat het wel weer doen hoor.

 2. Hoi Bea, ik zou je nog eens iets willen vragen. Hoe heb jij die muziekplayer nu weer in je zijbalk gekregen ? Ik bedoel welke code gebruik jij ? Wanneer ik op mixpod mijn code voor wordpress vraag dan wordt het in mijn blog gezet. De code gewoon kopieren werkt niet in de zijbalk.
  Ik zal die code dan eens ergens saven zodat ik je in de toekomst niet meer moet lastig vallen.
  Tot weldra ?
  Dank en groetjes,
  Karina.

 3. Planten krijgen bij mij, anders dan bij jou niet veel prioriteit Bea.
  Er staan twee zielige vetplanten in m’n vensterbank die eigenlijk in de vuilnisbak thuishoren.

 4. Een lidcactus doet het eigenlijk altijd wel weer Bea, zelf heb ik gewoon wat blaadjes in de aarde gestopt en met heel veel geduld wordt het weer een plant, maar jij hebt de jouwe in ieder geval weer mooi gered.

 5. Hoe heeft ze zo midden in de nach zo lelijk kunnen vallen? Ik heb jaren gelee de lidcatus opgegeven, wou bij mij niks doen……………..
  Haha, zie ik daar je pc stekkie ook us? Grijnssssssssssss
  xSjer

 6. mijn moeder had ze vaak in de bloei
  maar die maakte van de hele grote vele kleintjes
  ik zelf heb drie kunstrozen al jaren staan
  fijne avond

 7. Ziet er mooi uit Bea.. planten zijn ongeloofelijk sterk. Zal vast overleven.
  beetje voeding misschien en beetje water.
  Fijne avond bea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: