Bijzondere vondst   2 comments

In Maleisië is in de maag van een babyhaai een medaillon gevonden. Het kleinood dateert waarschijnlijk van de elfde eeuw.

Het medaillon

Het medaillon werd gevonden door Suseela Menon (47), een huisvrouw uit de badplaats Klebang. Ze trof het medaillon aan toen ze het dier klaarmaakte voor de lunch.

Haar man besloot de vis niet te eten, hij gelooft dat het sieraad een religieuze waarde heeft. ‘Mijn man zegt dat het een zegen is voor de familie om een medaillon te bezitten dat van de zeebodem komt’, aldus de vrouw. ‘We zullen het altijd koesteren.’

In het medaillon is aan de ene kant het profiel van een vrouw gegraveerd en aan de andere kant een kruisbeeld met de naam ANTONII. Een lokale historicus zegt dat het profiel wel eens dat van koningin Elizabeth zou kunnen zijn, de vrouw van de Portugese Koning Denis I, die regeerde van 1271 tot 1325.
Men denkt dat het medaillon gedragen werd door Portugese soldaten, die Maleisië koloniseerden in 1511. Destijds was dat voor goddelijke bescherming. Het medaillon is volgens de Malaysia Star 7,4 centimeter lang, 6 centimeter breed en weegt ongeveer 10 gram.

(bron)

Advertenties

Posted 23 februari 2012 by Cybermum Netherlands in Varia

Tagged with ,

2 responses to “Bijzondere vondst

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dat lijkt me helemaal geweldig om zoiets te vinden Bea en wel op een heel bijzondere manier, de vis niet opeten is wel erg veel van het goede maar ja de een denkt er anders over dan de ander. Wie weet wat er nog meer op de zeebodem ligt over de hele wereld zal dat heus wel enorm veel zijn en deze keer heeft de zee gegeven, alvast een heel prettig weekend gewenst!

  2. Jeempie, bijzonder om zoiets aan te treffen hoor. Of je er een religieuze waarde aan kunt verbinden weet ik niet, maar zo heeft iedereen zijn eigen opvatting daarover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: