Hoog tijd   7 comments

Na de dagelijkse wandeling met Diesel en een half uurtje rust op de bank ben ik met zoon L. naar de Intratuin in Almelo gereden. Daar heb ik twee rollen wilgentenen matten van 3 m. lengte gekocht.  A.s. vrijdag worden ze bezorgd. Ik vond het nl. hoog tijd worden om mijn tuinafscheiding ter linkerzijde (gezien vanuit de woonkamer) wat dichter te maken, aangezien ik mij steeds onvrijer begon te voelen. De heidematten aan de kant van de buren zijn sinds maart 2010 al behoorlijk slecht geworden, voor zover ze nog niet losgetrokken zijn en zelfs ‘s-avonds loopt Diesel af en toe een beetje brommend naar het raam en kijkt die kant op. Bovendien is het voor de planten in mijn tuintje beter, want ik heb gemerkt dat die met die dunne afscheiding veel eerder kapot waaien en/of vriezen. En aangezien ik toch een vrij natuurlijke afscheiding wil, die ook leuk begroeid kan raken, zijn het dus wilgetenen geworden. 6 Meter is genoeg, omdat het achterste gedeelte van de afscheiding, achter de pergola zeg maar, er al vóór het verwijderen van de coniferen stond en dicht begroeid is met klimop. Het mooiste zou natuurlijk een echte, ter plekke gevlochten tuun zijn, maar die kan ik mij helaas niet veroorloven.

mrt. 2010, net geplaatst

Vrijdag worden de matten gebracht. En dan moet ik ze maar meteen aan de stalen bouwmatten vastmaken, want de eerste klimmers beginnen al weer uit te lopen.

En wat dacht je wat? L. vond kennelijk dat Diesel gisteren nog niet genoeg verwend was, dus …….. meneertje kreeg nog een groot kauwbot, gevuld met zalm (en huid daarvan). Terwijl wij naderhand even gezellig aan de koffie zaten heeft hij de helft van die kluif al soldaat gemaakt. Toen heb ik hem maar even weggelegd. Als hij vanavond nog trek heeft krijgt hij de andere helft.

Advertenties

7 responses to “Hoog tijd

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lijkt me een heel werk..maar het wordt vast Oals het wilt..rustig en prettig. Succes Bea!

 2. Deze afscheiding is idd behoorlijk transparant aan het worden.

 3. ja mag wel wat nieuws komen , zeker als er volk naar binnen kijkt en Diesel aanslaat
  kan het ook mooi dienen om de klimop en ander groen te helpen
  goeden nacht

 4. Die Diesel is maar verwend zeg, die wil nu wel elke dag jarig zijn.

  Dat wordt aanpakken Bea, maar het resultaat zal je plezieren.
  Eigenlijk heb ik zo’n hekel aan al die schuttingen, het liefst zie ik afscheidingen puur natuur of een lekker oud muurtje. Vorige zomer moest ik ook aan een nieuwe schutting, de buurvrouw heeft hem uitgekozen, gelukkig planken in de lengte ze wilde eerst anders in de breedte met tierelantijntjes [jichhh;)]. Mijn hoekkant is helemaal met klimop waar ik ook nog een beetje doorheen kan kijken, geeft een ruimtegevoel.Sukses en we zien de foto’s vast wel.

  PS: Mijn ouders zeiden ook altijd ‘Wil niet ligt op t kerkhof kan niet ligt ernaast.’ Grappig toen ik je reaktie las, hoorde ik mijn ouders het gewoon duidelijk zeggen, was even terug in mijn jeugd.. Oefffff krijg ik nu stemmetjes in mn hoofd hahaaa!

 5. breedte moet zijn, – hoogte – 🙂

 6. Dat wordt nog een flink karwei Bea, maar zo heb je behoorlijk veel inkijk en dat wordt dan gelukkig minder, luisteren doen buren toch wel maar bekeken worden hoeft nu ook weer niet.

 7. Die afscheiding is inderdaad nodig aan vervanging toe Bea, maar dat zal best nog een aardig klusje zijn denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: