Apporteertraining Drenten   11 comments

Vanochtend hebben wij weer de eerste van vijf maandelijkse apporteertrainingen gehad, verzorgd door de  Gebruikshondencommissie (GBC) van de Ned.Ver.De Drentsche Patrijshond.

Deze eerste keer was, net als vorig jaar, aan Strand Nulde (Putten).

Dus: vanochtend om 06.00 u op, wassen, plassen, tandenpoetsen, koffie zetten, brood klaarmaken spullen bij elkaar pakken, hond uitlaten, auto inpakken en karren maar. Ongeveer 09.15 u waren we ter plekke. Eerst hond nog even kort uitgelaten, dan weer in de auto gezet, bekenden begroet, paar forumleden ontmoet die ik nog niet persoonlijk kende, prevelementje van één van de trainers, indeling in groepen en gaan met die banaan.

Bij aankomst was Diesel toch wel wat opgewonden en deed dus ook zijn naam eer aan: hij trok behoorlijk, maar eenmaal aan het werk werd hij een stuk rustiger. Al met al was ik dik tevreden met hem. Hij deed heel goed zijn best en één van de anderen (en zij kan het weten, want zij fokt niet alleen, maar doet ook jachttraining en veldwerk met haar honden) schreef vanmiddag op het forum:

Diesel was echt het beste jongetje van de klas vandaag! :stampen: hij deed het heel goed!

Dus m’n liefje wat wil je nog meer.

Het was een leuke training.duim
Ik zat met 3 andere leden van het Drentenforum en nog een mij niet bekende heer (niet-forumlid) in een groep. Er hoorde eigenlijk nog iemand bij, maar zij was er vandaag niet, omdat haar hond loops was en zowat op haar hoogtepunt, dus dat hadden ze liever niet.

We hebben gevolgd, een markeerapport gedaan, af en blijf, neerzetten en bij de hond weglopen en dan influiten en als de hond dan bij je is en wil gaan zitten meteen de zitfluit er bij. En we hebben ook nog in linie gestaan met de hondjes in zit naast ons en dan om de beurt slalom gelopen om de anderen heen.

Toen was het wel genoeg voor de jonge honden uit de groep, want met uitleg en wachten er bij (en ze moesten natuurlijk ook alle andere hondjes in de gaten houden :roll:), was de concentratie wel op!

Na afloop hebben we samen een boterhammetje gegeten en koffie gedronken en hebben we weer gezellig bijgekletst natuurlijk. :mrgreen:

Advertenties

11 responses to “Apporteertraining Drenten

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fijne dag geweest vandaag voor jou en Diesel. Fijn Bea!
  🙂

 2. Dat Diesel het braafste jongetje van de klas was, is natuurlijk niet zo vreemd Bea, hij is uiteindelijk ook alweer een jaartje ouder, en dus ook wijzer…hihi.
  Zo te lezen, was het weer een geslaagde dag.

 3. Leuk dat het weer een geslaagde dag was Bea, met al die lekkernijen die Diesel krijgt kan het haast ook niet anders dan goed gaan 😉

 4. Zo te lezen is Diesel de brave Hendrik 🙂 (niet te verwarren met Henk)

 5. Tsjonge Bea! Jullie zijn lekker bezig hè! Werd het braafste jongetje van de klas begeleid door het braafste meisje? 😉 Wij zijn er inmiddels achter dat ?Luka allergisch is voor katten…………………………………………. nou vráág ik je! Bummer………..snik!
  xSjer

 6. toppertjes!!!

 7. Hey Bea,
  De training was ontzettend leuk / leerzaam / gezellig. Ik verheug me alweer op de volgende :).
  Wat een ontzettend leuk blog heb jij trouwens, mooie indeling, duidelijke links. Hardstikke leuk! Ik zag het ineens op het blog van Marian staan (lees niet altijd alles goed dus …)
  Groetjes en tot gauw weer !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: