Een dag vol belevenissen   7 comments

Gisteren hadden we weer een TT van het Drentenforum. We hadden met z’n tienen afgesproken in het bos bij de Kiel.  Hier gingen we de kunstroute wandelen. Ik had mooi weer meegenomen en dat kwam goed van pas. 😉

tussen de kunst

Wij waren al vroeg op de plaats van samenkomst in De Kiel, maar Herma en haar moeder met Boris en Joep waren ons nog voor. Toen Monika met zoon Ruud en hond Falko in de bus arriveerde op de plaats van samenkomst, dacht ze nog dat zij vroeg was. Vergissinkje dus. Wij hebben om te beginnen eerst maar een stukje gelopen met onze hondjes totdat de anderen ook gearriveerd waren. Ik was helemaal verguld, want Ruud vond mij zo aardig dat hij mijn handvasthield, terwijl Monika de rolstoel duwde. Ruud was mee vanwege de schoolstaking. Toen heb ik hem ook nog een stuk mogen duwen, zodat Monika even een sigaretje kon roken. Had ik meteen ook mooi even een steuntje.

Nadat de rest gearriveerd was hebben we eerst zo’n anderhalf uur heerlijk gewandeld in De Kiel.  Tijdens die wandeling ben ik op de hei nog bijna gestruikeld over een haas. Ja, letterlijk! Dat haas schoot ineens van rechts naar links vlak voor m’n voeten langs. Gelijk een paar honden er achteraan natuurlijk. Ook mijn Diesel, die zich echter na zo’n 100 – 150 m. terug liet fluiten. Bea trots. Het was de eerste keer dat hij achter een haas aanging en hij liet zich terugfluiten! En even verder vloog voor ons ineens een houtsnip op. Helaas was iedereen zo verbluft, dat niemand eraan gedacht heeft een foto te maken.

met Kyra in de hei

Na zo’n 1,5 uur gelopen te hebben waren we weer bij de auto’s om een eet- en drinkpauze te houden. Diesel heb ik maar even in de kofferbak gezet. Kon hij mooi even uitrusten na al dat geren en gevlieg. Sonja liet Kyra gewoon nog wat rondscharrelen terwijl zij koffie/thee en broodjes uitdeelde. Dat had ze achteraf gezien beter niet kunnen doen, wat ineens hoorden wij Kyra gillen van de pijn. Er stonden 2 andere honden om haar heen en daar was er eentje van op haar rug gesprongen. Dat kan ze na zo’n wandeling echt niet hebben en dus ging ze door haar achterpoten en gilde het uit van de pijn. We zijn ons een ongeluk geschrokken. Monika en ik hebben haar in de auto getild en toen is Sonja maar naar huis gegaan. Je moet weten dat Kyra 8 jaar is en sinds 6 november 2010 3x aan haar knieën is geopereerd. Ze had gescheurde kruisbanden. De eerste keer hebben ze een nieuwe band geplaatst  (een nylon draad). Dat is niet goed gekomen. De 2e keer is dat spul weer verwijderd en kreeg ze een zgn TTA-operatie ( http://www.dierenartsoldenzaal.nl/pages/orthopedie/TTA.htm) en de 3e keer kreeg ze zo’n zelfde operatie aan haar andere knie.
Achteraf hoorden we dat het met Kyra gelukkig allemaal was meegevallen.

De anderen zijn na deze pauze nog even naar Ellertshaar gereden. Van trainen is niks meer gekomen. Het strand om het zandgat was bijna helemaal ondergelopen.

met Irene, Sira en Diesel aan het eiland hoppen

Diesel was smóór op Sira en week vrijwel geen moment van haar zijde. 🙂

Blij dat het met Kyra zo goed is afgelopen. Hier ziet het er een tikkie anders uit. Diesel is ergens tijdens de wandeling gebeten door een andere hond. Toen wij thuiskwamen heb ik de tas uitgeladen en heb de DA gebeld. Kon gelijk komen. Diesel is nu 4 hechtingen in de rechterbovenlip vlak naast de mondhoek en een kap rijker (en ik ben 95 eurietjes armer. Maar dat is niet belangrijk.). Het wondje was niet door en door, maar toch een winkelhaakje op een rotplek. Er hing een klein lapje los. Het is goed gespoeld en zonder verdoving gehecht. Dr. Wendy had dienst en zei, dat kan niet bij elke hond, maar Diesel is zo’n lieverd. Nu moet hij 10 dagen met die stomme kap lopen en 2x daags een antibioticum (tablet) slikken. De 16e gaan de hechtingen er weer uit. Twee assistentes hielden hem vast, terwijl Wendy hechtte. En ik hoorde maar: ach wat ben je toch lief en ach wat ben je toch zielig, ja je bent zielig. En hoe vaker zij zeiden van wat ben je toch zielig, hoe zieliger hij werd. 🙂 Maar ik kon stiekem naar binnen kijken en zag, dat hij na de eerste schok (zag letterlijk een schok door z’n lijf en poten gaan) van de eerste hechting, keurig stil bleef liggen en hoe één van de assistentes hem stiekem op z’n bast kuste. Daarna is hij schandalig vol gestopt met allerlei lekkers, want ze vonden dat hij dat echt wel verdiend had. Hij is volgens hen ook echt de liefste hond van de hele wereld. ::D

Wat een narigheid trouwens zo’n kap zeg! Hij kan er niet fatsoenlijk mee in de bench, hij loopt er overal mee tegenaan en bij het uitlaten snoeit hij er elk hegje en struikje mee en schept er gras, blad en zand mee op. Pfffffffff. Ik zit voorlopig niet zonder werk.

Over de afgelopen nacht zal ik maar niks zeggen behalve: het was me het nachtje wel.

PS Heb weer wat foto’s van de anderen genaast en een albumpje gemaakt: “TT 6 maart 2012“.

Advertenties

7 responses to “Een dag vol belevenissen

Subscribe to comments with RSS.

 1. Een goed verslag met mooie foto’s van je dag vol belevenissen Bea, zie je nu wel dat het mooi weer was….ik had het je beloofd hè? Wat een opoffering en gehoorzaamheid van Diesel, om zich terug te laten fluiten terwijl hij achter aan haas aanzat, goed van hem hoor!

 2. Een pracht van een beeld verslag van het reilen en zeilen tijden zo toch wel een inspanndende dag voor men en dier
  gelukkig was er meer plezier dan gemier ondanks wat minder leuke momenten
  denk dat jullie mogen spreken van een geslaagde dag
  welterusten

 3. Honden uitlaten is bij jou geen saaie bezigheid. Leuk verslag. Veel beterschap voor Diesel en sterkte met het extra werk wat je nu hebt. Fijne dag Groetjes Anna

 4. Zoet en zuur dus Bea, arme Diesel dat winkelhaakjes zit wel op een beroerde plaats en met een kap voelen dieren zich ook niet bepaald happy. Mooie foto’s en een goed verslag van je belevenissen, sterkte voor Diesel en een lieve groet voor jou!

 5. met dat jij dat plaatje leuk vind , heb ik de glimlach binnen
  ja smaken verschillen , moeilijk om het een ieder naar de zin te maken
  welterusten

 6. Dus wel wat mee met Diesel..jemmig de arme schat. sorry to horen dat het best ernstig was Bea. kan me voorstellen dat je van zoiets schrik.
  Beterschap en hoop dat het snel weer beter gaat.
  Mooi fotos trouwens!
  Groetjes Traceyxx

 7. Zo’n kap heeft MaXX ook een tijdje mee rond moeten lopen, nou lopen was er niet bij, hij bleef gewoon uren in het gangetje staan met zo af en toe een poging om in zijn achteruit te gaan broemmmbroemmm. At nauwelijks en sliep zowat staande, té zielig. Gelukkig genas hij binnen 4dagen en in die tussentijd werd hij steeds handiger om met die rot lampenkap om zn koppie toch wat mobieler te worden. Ik sliep toen 2nachten niet en kon die zielige blikken van hem niet zo goed aan. Echt zo van ‘wat krijgen we nu weer? blijft dit voor altijd???’ Sterkte Bea&Dieseltje.
  Leuke foto van jou zo banjerend door de plassen, ik zie duidelijk dat jullie alle 4 genieten en jij een soort binnenpretje hebt ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: