Worden wij belazerd?   2 comments

Toevallig stuitte ik vanochtend bij het “nieuwsbladeren” op het internet op dit bericht. Het is weliswaar van de Telegraaf, maar toch.

Prijsactie is ’kassa’ voor Albert Heijn

Albert Heijn valt door de mand met zijn deze week begonnen prijsactie. De supermarktketen suggereert vele artikelen ’blijvend’ in prijs te hebben verlaagd, maar in werkelijkheid zijn de prijzen van een aanzienlijk deel van de bewuste artikelen de afgelopen zes maanden veel meer gestegen dan Albert Heijn er deze week van afhaalde.

Tot die conclusie komt de website Inprijsverhoogd.nl na bestudering van de artikelen waarvan eergisteren een prijsverlaging werd aangekondigd. Zo zitten er opmerkelijke stijgingen in het pakket. De pastasaus van Grand’Italia werd op 1 december 2011 in prijs verhoogd van €1,79 tot €2,25. Dat is een prijsstijging met 26%.

Twee dagen geleden kondigde Albert Heijn een prijsverlaging aan tot €2,17, slechts 8 cent, maar in vergelijking met november komt dat nog steeds neer op een prijsverhoging met 21%. Helemaal bont maakt Albert Heijn het met schoonmaakmiddel Vanish. Dat product werd op 9 januari 2012 met 47% in prijs verhoogd van €4,62 tot €6,79. Eergisteren werd daar 22 cent van afgeschraapt. Dat is nog steeds 42% hoger dan de prijs van begin januari.”

Leuk verpakt van Appie in die zgn. prijsverlaging, maar als je er op let hoe de prijzen zich van maand tot maand ontwikkelen ………..

Wat vinden jullie ervan?

Advertenties

Posted 15 maart 2012 by Cybermum Netherlands in tests, Varia, Weetjes

Tagged with ,

2 responses to “Worden wij belazerd?

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dat we belazerd worden weten we toch Bea? Alles wordt zo langzamerhand duurder maar hier is dat dan ook wel te merken, ik zie heel wat minder propvolle karren, de prijs van de benzine is echt om te huilen en dan praten we nog maar niet over alle verhogingen van o.a. gas, elektra en huur, de eigen bijdrage en het ziekenfonds worden ook duurder maar we krijgen er niets bij, nou ja een euro of 2. Het blijft gewoon altijd de rijken worden rijker en de armen armer.

  2. Dat we van alle kanten worden belazerd, staat wel vast hoor Bea. Wat AH betreft, en overigens alle supers, ze verhogen de prijzen in kleine stapjes, dan heb je er niet zo’n erg in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: