Eindelijk weer eens   7 comments

Eindelijk weer eens lekker los gelopen in “ons bos”. Diesel was de koning te rijk. Hij heeft echt met volle teugen genoten. Vlak nadat ik de auto had geparkeerd kwam dan ook nog Henriëtte aangereden met vriendje Joep en daar zijn we samen mee opgelopen. Joep was wel wat wild, want hij wilde erg graag spelen, maar Diesel deed niet zo van harte mee als Joep wel had gewild. Hij had het daar eigenlijk te druk voor met snuffelen hier en rennen naar daar. En dan weer heel enthousiast terugkomen zo van, kijk mij es genieten.

Wat dat betreft had Joep dus wel een beetje pech, want een ander hondje dat ons achterop kwam had daar ook al niet zo’n zin in en beet een keertje flink van zich af. Het hondje zelf, ook een reutje, had dan weer wel belangstelling voor Diesel. Totdat Diesel hem te opdringerig vond worden en een kleine waarschuwing gaf. Toen ging het toch maar weer achter z’n vrouwtje aan.

Dan was het met Laika, die we ook nog troffen wat leuker, maar voor de kleine Britt was Joep weer iets te enthousiast, zodat ze een keertje flink jankte. Niks aan de hand hoor, maar gewoon een waarschuwing. En Diesel had zelfs ook veel minder aandacht dan anders voor Laika en Brittje. Even ruiken en door ging hij weer.

Tegen het einde van de wandeling kwam ons nog iemand met een zwarte hond tegemoet. We moesten wel even kijken wie dat waren, want Diesel en Joep hadden grote belangstelling. Pas toen ze dichtbij waren zag ik dat het W. was met zijn labrador teefje Senna. Die hadden we ècht al heel lang niet meer gezien en daar moest dus even wat langer mee geneuzeld worden. Senna kwam bij mij nog een aai halen en toen zijn we weer doorgelopen.

Smal bospaadje ingeslagen richting auto’s en ja hoor. Het was weer zo ver. Die stinkerd van mij wilde zaterdag in eerste instantie het water niet over weet je nog? Nou hier ging hij er als de gesmeerde bliksem vandoor richting vijver en ………… kwam nat terug. Meneer had even een baantje getrokken. Ik denk dat het water in de Schipbeek een stuk kouder was dan hier in de vijver. Eigenlijk had ik hem hier liever niet in de vijver gehad nog. Dat is toch stilstaand water en dat lijkt me minder schoon dan dat van de zaterdag snelstromende Schipbeek. Maar ja, lieve koekjes worden niet gebakken kreeg ik vroeger dan altijd te horen.

Gelukkig is met dat al het wondje aan zijn lip niet weer open gegaan. Er zat (aan de kant van de neus zeg maar) nog keurig een smal korstje van zaterdag op de rand.

Advertenties

7 responses to “Eindelijk weer eens

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gelukkig is Diesel weer bijna de oude, lekker boefje!
  Toch snel genezen, gewoon een gezonde trouwe viervoeter.
  En jij Bea, hebt lekker in ’t heerlijk lenteweer een flinke wandeling kunnen maken.
  Je komt nog eens wat tegen,zo te lezen.

 2. Zeker goed te lezen Bea dat het stukken beter gaat met Diesel. Echt goed te horen dat hij weer lekker vrolijk wandeld en zwemt:)
  Goed gevoel ook voor jou dat hij er weer bovenop is.
  Hoe gaat het met het slapen gaan… heeft hij het al afgeleerd naar de slaapkamer te gaan?

  Leuk je bezoekje bij me Bea..is altijd zo leuk van jou te horen…en echt netjes dat je in het engels schrijft ook zodat iedereen het ook kan verstaan 🙂
  Wat trouwens je engels heel erg goed is moet Ik zeggen hoor.

  Ik had een beetje een rommelige weekeind…had graag wat tuineren willen doen. Misschien aanstaande weekeind.
  Groetjes Traceyxx

 3. Wat gezellig Bea. Wandelen met Diesel en de laatste nieuwtjes uitwisselen met andere baasjes 🙂

 4. Dat was weer een heerlijke wandeling Bea, ik denk overigens dat de honden ook de lente in hun koppies hebben en het geweldig vinden om lekker los te draven, wat een rakker hè om nu in een vijver te gaan zwemmen gelukkig dat er een korstje op de wond zit zodat het geen kwaad kon, laat maar lekker Diesel wordt vanzelf weer schoon en heeft plezier gehad!

 5. Fijn dat het weer goed gaat met Diesel. En met jou ook zo te lezen. (met je knie bedoel ik dan.

  Ons buurtje is op dit moment niet blij met hondjes. Onze buurvrouw die zwanger is heeft een nieuwe onder komen voor haar hondjes gecreëerd. In de tuin. En het gevolg is dat de hondjes de heledag blaffen. De buur hond daar weer naast begint het af en toe verschrikkelijk te vervelen en gaat dan terug zitten blaffen. Ja heel gezellig en de zomer moet nog beginnen. Lekker rustig buiten zitten kun je wel vergeten. De buurt gaat nu een gesprek aan binnen kort of het niet anders kan. Ben benieuwd hoe dit afloopt.
  Fijne dag Anna

 6. Inderdaad…Diesel heeft alvast een voorjaarsduik genomen! Mooi dat het goed is blijven gaan met zijn lip. Je kunt deze week samen met Diesel heerlijke wandelingen gaan maken hoor Bea, het beloofd mooi weer te blijven…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: