Jachttraining 1-5-12   3 comments

Vanavond was de training op het industrieterrein in Goor. Niet mijn favoriete locatie eerlijk gezegd.  Een paar weken geleden hebben we hier ook getraind. Aangekomen bij het veld waar we toen trainden bleek mij dat er een hele kudde schapen stond. Aan de overkant van de weg, waar wij die vorige keer het waterwerk gedaan, hebben bleek in een rietveldje aan de overkant ook nog eens een paar zwanen hun nest te hebben gebouwd. Ma zat op het nest en pa was druk aan het foerageren. Kortom, geen ideale situatie voor onze doeleinden. Dus ben ik een eind doorgereden en heb daar eerst met Diesel een flinke uitlaatronde gelopen. Toen ben ik teruggereden naar dat veld, omdat daar de plaats van samenkomst was. Even later kwamen trainer G. en helper H. aan. Er waren 3 afzeggingen en 1 kwam niet opdagen, dus we waren met 4 hondjes. Waar ik Diesel had uitgelaten was het rustig, dus daar zijn we toen heen gereden en gaan trainen. Hier hadden de schapen eerder gelopen en het veld lag dus vol met hun uitwerpselen, maar daarom niet getreurd. Op een “lekker veldje” moet je je hond ook onder appèl kunnen hebben.::roll:

Diesel en ik mochten deze  keer het spits afbijten met “het achtje”, aangelijnd en los volgen. Na het aangelijnd volgen zei G. : als hij het los net zo goed doet ……. HA, hij deed het los lekker zeker zo goed. Compliment gekregen.

De tweede oefening was uit sturen en komen op bevel. Diesel ging een metertje of 20 en kwam toen terug. Heb hem opnieuw ingezet en deze keer ging hij iets verder. G. vond dat niet genoeg. Hij wilde 60 m zien. Dus, Diesel commando zit en blijf gegeven. Zelf een dikke 60 m gelopen en weer terug. Om Diesel heen gelopen tot ik weer naast hem stond, even gewacht en toen vooruit gestuurd. Op ongeveer 60 m teruggefloten. Ging goed. G. zei dat ik het “thuis” maar eens een paar keer op deze manier moest oefenen, zodat hij er aan went wat verder weg te gaan.

Toen wilde G. eens proberen of de honden een dummy wilden apporteren die leek op een dikke zwarte worst met recht afgesneden uiteinden, waar met zwarte tape aan één kant witte sliertjes aan waren bevestigd. (Zodat de honden hem beter konden zien.) Diesel mocht weer eerst en had er totaal geen probleem mee. 🙂

Toen werd ook duidelijk waarom G. dit eerst wilde proberen, want vervolgens werd deze dummy met een “hand held dummy launcher” afgeschoten. Dat ding gaf een hele harde knal, die nog eens weerkaatst werd door een paar lage gebouwen en Diesel was heel happig, maar bleef mooi zitten tot hij het commando kreeg. De dummy werd netjes zittend in de hand afgegeven. Eén van de andere honden sprong steeds in en G. kwam mijn lijntje halen en knoopte die aan een ander lijntje vast, waarna hij die touwen om de buik van die inspringende hond deed. Hij ging er achter staan en de baas van de hond mocht zelf de dummy wegschieten. En  de hond sprong weer in, maar kwam niet ver. G. dacht dat hij z’n lesje nu wel geleerd had. Niet dus. Toen ging hij ervoor staan met het gezicht naar de hond. Baas schoot dummy weer af. En nu bleef de hond wel zitten tot de trainer weg stapte en de baas apport zei.             Het duurde vrij lang allemaal, maar Diesel bleef al die tijd braaf naast mij liggen.

Daarna een markeerapport. Helper gooide dummy en Diesel vloog erheen, maar terug wilde hij van de rechte lijn afwijken, dus ik riep stevig: HIERR en meneer bedacht zich en kwam netjes voor zittend het apport in de hand afgeven.

Omdat we maar met 4 honden waren hebben we alles, behalve het achtje, allemaal 2x kunnen doen.

Tenslotte nog een apport over diep water. En dan niet één diep water, maar twee achter elkaar met een dijkje ertussen. Dus steile kant – water – steile kant – stuk gras – steile kant – water – steile kant, dummy oppakken en dezelfde weg terug.

Hierbij was Diesel niet als eerste aan de beurt, want ook al had ik hem vlak voor de training eerst even goed uitgelaten, meneer moest ineens een fraaie sigaar draaien. Toen hij dan wel aan de beurt was ging hij wat moeilijk te water, maar toen hij eenmaal ging deed hij dit ook weer heel goed. Alleen ging hij helaas wel eerst schudden, voordat hij het apport afgaf. Hoe was het ook alweer? O ja, kleinigheidje hou je altijd.:mrgreen:

Advertenties

Posted 1 mei 2012 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

Tagged with ,

3 responses to “Jachttraining 1-5-12

Subscribe to comments with RSS.

  1. nu ik vind dag ie een 10 verdiend hoor , als je moet dan moet je en met natte haren rondlopen is ook niet fijn
    wens je een fijne dag

  2. goed bezig jullie samen!

  3. Het doet je toch goed om een kompliment te krijgen Bea, jij en Diesel zijn een ijzersterk team hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: