Jachttraining 8-5-12   8 comments

Vanavond was de training aan het Twentekanaal bij ‘t Grasbroek (Bornerbroek). Het Grasbroek is een recreatieplas. Ik was er weer als eerste. Een paar waren wat aan de late kant en toen kwam H. aanrijden met een vj in zijn kielzog, die de weg niet wist waarmee vorige keer al was afgesproken dat ze elkaar achter de kerk in Hengevelde zouden ontmoeten, waarna ze dan achter elkaar aan naar ‘t Grasbroek zouden rijden. Gewoonlijk zitten G. en H. samen in de auto, dus wij keken wat vreemd op dat G. er niet bij was. Blijkt dat die op het moment dat ze uit Hengevelde zouden wegrijden was opgebeld door weer een andere vj die de weg niet wist. G. is toen uitgestapt en heeft hem ook daarheen laten komen, is bij hem in de auto gestapt en vervolgens ook naar ons toegekomen.

Aangezien dat nog wel even zou duren, zijn we met H. begonnen met een apport uit de dichte dekking langs ‘t Grasbroek. Daarvoor moesten we eerst over een afrastering met prikkeldraad (4 draden boven elkaar, bevestigd aan houten palen). Heen Diesel rustig tussen de onderste 2 draden door laten gaan en zelf bovenste draad naar beneden gedrukt met een zware tas vol dummy’s en er overheen. Apport 2x gedaan en beide keren kwam de dummy vlot binnen en werd netjes voor zittend aangeboden.

Toen was G. er inmiddels ook met het verloren schaap en deden we een markeer apport op de zandweg langs het kanaal. Dat ging met Diesel weer uit de kunst. Hij gaf het apport ook weer keurig voor zittend in de hand. Het ging niet direct bij iedereen gesmeerd en daarom hebben we het allemaal maar weer 2x gedaan.

Daarna over diezelfde weg uitsturen en komen op bevel. Diesel ging de eerste keer weer niet ver genoeg, dus weer op dezelfde manier gedaan als de vorige keer. En toen ging het wel goed. Daarna nog een heel stuk verder maar dan met een door H. opgegooide dummy, wél met commando “vóóruit” en toen ze zagen dat er wat lag ging het bij bijna allemaal ineens een stuk beter. Eén of twee honden moesten nog even apart oefenen.

Toen dit te lang ging duren, zijn wij alvast met H. weer naar ‘t Grasbroek gegaan, weer over en onder het prikkeldraad door en hebben apport uit diep water gedaan. Er was eerst nog iemand met een speedboot aan het racen, maar die werd al snel door lui die een heel eind bij ons vandaan zaten te vissen toegeroepen dat hij maar naar de andere kant van de plas moest verdwijnen en een stuk rustiger moest varen. Terwijl Diesel het apport al in de vang had en aan het terugzwemmen was, kwam die speedboot weer een eindje onze kant op. Diesel kon het niet laten en moest even omkijken naar dat ding, maar verder trok hij zich er niks van aan en gelukkig draaide die boot weer van ons af en verdween toen helemaal.

Op de terugweg richting kanaal vond Diesel dat gekruip tussen dat prikkeldraad maar niks en sprong gewoon over de hoogste draad heen! (Die toen niet naar beneden gedrukt was.)

Ik heb het gevoel dat ik nog iets vergeten ben, maar da’s dan jammer. Weer bij de auto’s aangekomen heb ik Diesel in de kofferbak laten springen, waar hij down moest en blijven met de klep open, terwijl ik en de andere baasjes nog even gezellig iets hebben gedronken en een beetje nagepraat.
Diesel heeft vanavond èlk apport netjes zittend aangeboden. :stampen: Alleen heeft hij toen hij uit het water kwam het apport eerst even neergelegd, geschud, en het toen weer opgepakt en aan mij afgegeven. Dat eerst schudden moet ik hem dus zien af te leren. Nat zijn we trouwens allemaal wel geworden, want we hebben twee regenbuitjes gehad.

Heb voordat de anderen kwamen tijdens het uitlaten van Diesel een paar foto’s gemaakt.

Links het Twentekanaal, rechts ’t Grasbroek. Net voorbij de weg naar rechts achter m’n autootje begint de zandweg.

Advertenties

8 responses to “Jachttraining 8-5-12

Subscribe to comments with RSS.

 1. Diesel en de andere honden weten de weg beter dan de baasjes haha
  nu de training was goed en daar gaat het om
  nu de chaufeurs nog haha
  goeden nacht

 2. Tsja de chauffeurs hebben tegenwoordig tomtom’s maar geurvlaggetjes zijn waarschijnlijk toch duidelijker 😉 Mooi dat Diesel alles weer zo keurig heeft gedaan en schudden als ze nat zijn is dat dan een probleem? Zo langzamerhand weet ik zeker dat Mandy nooit zover zou komen met trainingen maar dat is dan ook geen Drent natuurlijk!

  • Schudden als ze nat zijn is op zich geen probleem, maar ze moeten eerst het apport afgeven en pas schudden als de vj het zegt. Anders kun je net zo goed zelf naar het apport zwemmen: je wordt drijfnat. 🙂

   • Oeps vergeten erbij te zetten dat je foto’s mooi zijn Bea, wat een heerlijk gezicht dat alles weer groen is en bloeit. Toch kan ik het Diesel niet kwalijk nemen hoor het is voor mij normaal dat honden zich uitschudden, het apport werd toch wel gebracht en nat worden doe je natuurlijk altijd als Diesel zijn liefde komt betuigen na een zwempartij 😉

 3. Er zijn wel meer mensen totaal de weg kwijt Bea, dit was gelukkig van voorbijgaande aard. Diesel heeft zo te lezen weer zijn uiterste best gedaan. Je foto’s zien er prima uit hoor.

 4. Mooie foto’s, alles zo groen. En dat schudden, tja…… dat zou ik ook doen, hahahahh! Maar kan begrijpen dat Diesel daar eigenlijk even moet wachten. Al kan ik ook wel begrijpen dat dat niet meevalt 😉
  Wat een knappe hond is t toch!

 5. ha die Bea
  als het goed is slaap je al
  ik kom net thuis van het werk , en ja sinds 0630 op mag ik spreken van een lange dag
  dat plan is om zo te gaan slapen en zien wel hoe laat ik wakker wordt
  fijne dag morgen in mijn geboorte stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: