Dat is wat je noemt vooruitgang   3 comments

Een extra bericht vandaag, omdat ik versteld sta van wat er op het gebied van de wetenschap allemaal gepresteerd wordt.

Onderzoekers van MIT hebben een nieuw soort spuit ontwikkeld waardoor de klassieke injectienaald mogelijk overbodig wordt. De nieuwe spuit brengt de vloeistof met bijna de snelheid van het geluid onder de huid. Het apparaat kan afgesteld worden zodat verschillende doses op verschillende dieptes aangebracht kunnen worden. Zo kan bij een baby minder kracht gebruikt worden dan bij een volwassene om het medicijn onder de huid te krijgen. Op deze manier wordt het krijgen van spuit ongeveer zo pijnlijk als gebeten worden door een mug. Naast het ongemak zorgen naalden ook nog eens voor gevaarlijke situaties omdat gebruikte naalden ziektes over kunnen brengen.

Advertenties

3 responses to “Dat is wat je noemt vooruitgang

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goed nieuws voor menigeen, maar ik vind een muskitosteek vervelender dan een prik 🙂 Gelukkig krijg je die kriebelkrab-nawerking hierbij niet. Je moet maar elke dag meerdere malen gespoten worden, vooral voor de hele zieke mens een super uitvinding!
    Jij een fijne zonnige dag, hier is de zon door de zeemist opgegeten snik! helemaal grijs en fris. Morgen vast beterderrrrr …. ciaociao

  2. Weer een stapje vooruit Bea, het is een mooie uitvinding vooral voor mensen met diabetes maar ik zie voorlopig deze apparaatjes nog niet echt gebruikt worden, er zal wel een heel duur kostenplaatje aan hangen voordat zoiets echt wordt gebruikt, zo gaat het inmiddels ook met heel goede medicijnen dan kosten ze teveel voor ons gewone burgers en krijgen we ze gewoon niet.

  3. Ik ben niet zo bang voor een prik Bea. Aan mij persoonlijk is dit niet besteed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: