Dat is minder   4 comments

En dan lees ik vandaag een minder leuk bericht met dieren in de hoofdrol.

Een idealistisch project om de zeldzame bruine beer in de Italiaanse Alpen te laten terugkeren, is helemaal uit de hand gelopen. De beren dringen de dorpen binnen tot aan de keukendeur van de huizen, vreten kippen, ezels, schapen en geiten op, veroorzaken verkeersongelukken en lopen zelfs wandelaars achterna. De bevolking is doodsbang en wil dat het verbod op de beren te jagen zo snel mogelijk wordt ingetrokken. Aanvankelijk vonden de inwoners van de dorpjes in de Dolomieten het prachtig, toen in 1996 tien bruine beren uit het woud van buurland Slovenië werden gehaald en in hun toeristenrijke gebergte werden uitgezet. De beren hadden het zelf ook naar hun zin. Ze wisten zich uitstekend aan te passen aan de omgeving en vermenigvuldigden zich pijlsnel. „Het zijn er inmiddels veertig tot vijfenveertig en dan heb ik de acht kleintjes die afgelopen jaar zijn geboren nog niet eens meegeteld”, zucht de president van de provincie Trento, Lorenzo Dellai. Vandaar dat de dorpsbewoners het lachen inmiddels is vergaan en zo snel mogelijk van de bruine plaag af willen.

(bron)

Tsja, waar de mens zich bemoeit met de natuur ………… Nu moet er weer beheerd worden en dan komt daar weer commentaar op, want lang niet iedereen is enthousiast over de jacht, etc. etc. etc.

We leren het ook nooit.

Advertenties

4 responses to “Dat is minder

Subscribe to comments with RSS.

  1. nee we leren het nooit

  2. Als de mens op zo’n rigoureuze manier ingrijpt in de natuur komen er brokken van, het mens(dom) doet vreemde dingen, laat het toch aan de natuur over Bea dat is een stuk beter, nu moeten ze wel gaan afschieten en dan zijn ze lekker opgeschoten ;-(

  3. Jammer dat het zo loopt,maar eigenlijk kan het ook niet anders.

  4. Net wat Ann zegt, laat de natuur met rust, die zorgt zelf wel voor evenwicht. Overal waar de mens zich mee bemoeit, ontstaan er problemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: