Zuid-Korea gaat op walvissen jagen   6 comments

Zuid-Korea heeft gisteren bekend gemaakt op walvissen te gaan jagen.Het land vindt dat het geen toestemming nodig heeft van de internationale gemeenschap. De walvisjacht zou wetenschappelijke doeleinden hebben en is dus toegestaan.

Hoeveel walvissen Zuid-Korea wil vangen en waar, wordt later bekend gemaakt. Het zou gaan om dwergvinvissen, waarvan de populatie volgens het land is hersteld sinds het moratorium op de walvisjacht in 1986 van kracht werd.

Het hoofd van de Zuid-Koreaanse delegatie, Joon-Suk Kang,  zei tijdens de International Whaling Commission (IWC) dat de consumptie van walvisvlees in zijn land “dateert uit historische tijden” en dat “de laatste 26 jaar pijnlijk en frustrerend geweest zijn voor de mensen wiens traditie het is walvis te eten”.

Het is toegestaan om walvissen voor wetenschappelijke doeleinden te doden en het vlees te gebruiken voor consumptie. Zuid-Korea zou met de vangst inzicht willen krijgen in de populatie dwergvinvissen.

Delegaties uit andere landen reageerden afkeurend op de aankondiging van Zuid-Korea. Nieuw-Zeeland sprak het Aziatische land erop aan dat het mogelijk ook ‘zijn’ walvispopulatie schaadt. Australië stelde voor onderzoek te doen zonder dat hiervoor walvissen hoeven worden gedood. Volgens de Australische gezant wordt het moratorium “volledig ondermijnd”.

Het Wereldnatuurfonds (WNF) is diep verontwaardigd over de aankondiging van Zuid-Korea en heeft een verklaring uitgebracht waarin zij stellen te geloven dat deze actie een nauwelijks verhulde poging is om commerciële walvisvangst in te voeren. Dwergvinvissen zijn volgens het WNF met uitsterven bedreigd.

WWF – Korea reveals plan to hunt endangered whales.

Advertenties

6 responses to “Zuid-Korea gaat op walvissen jagen

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wat voor wetenschappelijke doeleinden het jagen op walvissen zou kunnen hebben, is voor mij een raadsel hoor…..klinkklare nonsens natuurlijk!!!!!

 2. Ik word er ziek van. Misselijkmakend Woest!

 3. Natuurlijk gaat het hier niet om wetenschappelijke doeleinden dat is een smoes, dat de mensen daar de vis eten dat geloof ik wel en hebben wij wel echt schone handen als ik alle vis zie die gevangen wordt voor consumptie maar die ook telkens in aantallen afnemen? In Zuid-Korea zijn ze fout bezig maar we kunnen er helemaal niets aan doen.

 4. Ik lees het hierboven ook al Bea. Heeft niets met wetenschap te maken

 5. ik zag dit ook op nieuws
  en eigenlijk is het geen nieuws
  men kn er op wachten
  en wetenschap , ja zo ken ik er nog een paar

 6. Pingback: HA! Mooi zo! « Tielestek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: