HA! Mooi zo!   3 comments

Zuid-Korea gaat toch niet op walvissen jagen. (Zie mijn post van 5 juli jl.)Na zware kritiek is het plan ingetrokken. Dat heeft een regeringsfunctionaris dinsdag gezegd tegen staatspersbureau Yonhap. 

”Zelfs als het voor wetenschappelijk onderzoek is, moeten we er rekening mee houden dat dit in binnen- en buitenland een gevoelig onderwerp is”, zei de regeringsfunctionaris.

Milieuorganisaties en andere landen vonden het wetenschappelijk onderzoek een smoes en dachten dat Zuid-Korea in werkelijkheid de commerciële walvisjacht wilde toestaan.

Mensen uit het zuidoosten van Zuid-Korea eten al duizenden jaren walvisvlees. Volgens vissers zijn de dieren per ongeluk in hun netten verstrikt geraakt, maar milieugroeperingen beweren dat de walvissen met opzet worden gevangen.

Het jagen op walvissen is sinds 1986 verboden. Japan, Noorwegen en IJsland hebben zich daar niet bij aangesloten en jagen op walvissen.

Voor de oorspronkelijke bewoners van Alaska, Canada, Groenland, Siberië en een Caraïbisch eiland is een uitzondering gemaakt. Zij mogen de dieren doden.

Advertenties

3 responses to “HA! Mooi zo!

Subscribe to comments with RSS.

 1. dat het in bepaalde landen verboden wordt om op walvissen te jagen is heel mooi, maar als de dieren gegeten worden dan moeten we daar toch ook rekening mee houden, als je nagaat hoeveel dieren er geslacht worden om de gemiddelde Nederlander zijn/haar portie vlees te laten kopen dan is dat ook niet mis, zolang de wereld bestaat en zal bestaan is het eten en gegeten worden, zielig voor de dieren maar soms een noodzakelijk kwaad.

 2. Ik denk in alle landen ter wereld doen mee, uiteindelijk komt alles overal terecht. Door verkocht, gedragen of opgegeten.
  Net het geval met de kippen en ei. Strenge regels worden ingevoerd maar is helaas niet water dicht.
  Ik vind het wel zielig hoor die mooie walvisen….alle dieren eigenlijk en toch zit Ik regelmatig vlees te eten.
  Dieren producten zitten in zoveel eten en cosmectica…het is onverstelbaar.
  Het gaat wel steeds beter gelukkig maar niet goed genoeg… dieren lied is vresselijk.

 3. Het is een goede zaak Dat Zuid-Korea afziet van het jagen op walvissen Bea, ook al is het dan onder druk van van de nodige (terechte) kritiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: