Ja hoor ……..   6 comments

Op initiatief van Bram van Liere van de Partij voor de dieren hebben Zandvoorters afgelopen vrijdag borden in hun tuin geplaatst waarop ze herten welkom heten. Eén bord is al geplaatst en negentien andere inwoners hebben borden meegenomen voor hun tuinen. 

Als het aan de partij van Van Liere ligt, blijven herten rond de Amsterdamse Waterleidingduinen vrij rondlopen en worden ze niet afgeschoten, zoals de provincie van plan is. De partij startte daarom de actie om bewoners van Zandvoort te verleiden bordjes in hun tuin te plaatsen met daarop de tekst ‘Herten, welkom in mijn tuin’.

Nu moeten ze die beesten alleen nog even leren lezen. 😉

Van Liere kwam met zijn initiatief nadat de provincie vorige week had besloten dat damherten buiten de duinen mogen worden afgeschoten. Volgens hem willen inwoners niet dat dit gebeurt, ook al klagen ze soms over herten die tuinen vernielen.

Met het hertenbesluit wil de provincie de overlast terugdringen die de dieren veroorzaken. Herten die wegen oversteken veroorzaken jaarlijks vijftig ongelukken in de omgeving van Zandvoort. Ook vernielen ze akkers. Hekken en wildroosters moeten de overlast van de herten tegengaan.

Advertenties

6 responses to “Ja hoor ……..

Subscribe to comments with RSS.

 1. buiten de duinen lees ik
  nu zandvoort ligt in/tussen de duinen
  dus alles en iedereen in zandvoort is niet buiten de duinen
  wens je een fijne dag

 2. Er lopen op onze aardkloot inmiddels veel te veel mensen rond die alles vernielen …….. laten we er een stelletje afschieten 😦

 3. De Herten afschieten, zou voor mij geen optie zijn hoor Bea. Er zijn vast nog wel andere mogelijkheden, om de eventuele overlast te beperken. Henk heeft hier natuurlijk wel een punt he?

 4. lol…ik sluit me helemaal aan bij Henk 🙂 want het is ook gewoon zo.
  Deze plannet is ook voor dieren die verdienen ook een plek maar jah plekken zijn er bijna niet meer.
  Mensen pikken alles in!
  Groetjes Traceyxx

 5. Ook ik sluit me aan bij Henk, in Drenthe lopen er ook veel herten en soms steken ze over maar daar moeten de automobilisten zelf maar op passen en niet zo idioot hard rijden! Geen herten afschieten grrrrrr!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: