Je raadt het nooit …..   4 comments

Je raadt nooit met wie wij vanochtend door het bos gebanjerd hebben.

Deze keer besloot ik de auto weer eens op de parkeerplaats boven aan de heide neer te zetten. Toen ik uitstapte stapte vrijwel gelijkertijd uit een mij onbekende auto, die nèt voor mij daar aankwam, een bekende: E.
Zij bleek met deze grotere auto te rijden, omdat ze niet zoals anders altijd alleen haar eigen Shiba Inu en het boerenfoxje van de (oudere) overbuurman bij zich had, maar ook ……………. Lucy, de dochter van Diesel, die de eigenaar van Jodi zelf heeft gehouden voor zijn oudste zoon. Wàt een feest!

De familie is met vakantie en ik had al wel gezien dat moeder Jodi weer bij de ouders van meneer logeert – die ben ik al verscheidene keren tegengekomen – maar nu hoorde ik van E. dat ze Lucy er beslist niet bij wilden hebben. Ook de ouders van mevrouw wilden haar absoluut niet te logeren hebben, dus is E. er maar ingesprongen. Gunst, wat ben ik dáár blij om. Lucy krijgt nu de kans om lekker los te lopen in het bos. Dat mag ze anders nooit. Ze mag alleen in de tuin los – net als moeder Jodi –  maar verder houden ze haar altijd aangelijnd en komt ze nergens.De honden mogen daar ook niet in huis, maar moeten in de schuur.
Bij E. daarentegen loopt ze gewoon ook in huis en ze neemt haar ook overal mee naar toe. En overal waar ze komt is iedereen helemaal weg van haar. Ze is heel lief. Ze heeft zegt E., een prachtig karakter. En wat ik er vanochtend van gezien heb klopt dat vast en zeker.
Ze gaat steeds meer op Diesel lijken qua bouw en vacht. (Ze heeft trouwens ook al eens een konijn verschalkt. De eigenaar vond dat maar niks en hamerde er weer op dat ze aangelijnd moest blijven, maar E. zegt gewoon: het is toch ook een jachthond, wat wil je nou!) Ze is nu nog lekker slungelig natuurlijk, maar in de tijd dat ze logeert is ze er al veel beter uit gaan zien. Haar vacht begint te glanzen en ze begint iets voller te worden.
E. gaat nu ze zelf ook vakantie heeft er 3x per dag op uit naar bos of hei, waarvan ‘s-ochtends met alle drie.

Ik kan je vertellen dat Diesel en Lucy gewèldig hebben genoten met achter elkaar aan te racen en samen te dollen en te spelen. De andere twee zijn een stuk bezadigder, want die zijn al ouder, maar het hele spul heeft duidelijk zichtbaar genoten.

De familie komt donderdag terug van vakantie. E. en ik vinden het nu al een rot-idee dat Lucy straks weer terug moet.

Advertenties

Posted 12 augustus 2012 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

Tagged with ,

4 responses to “Je raadt het nooit …..

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ach gossie wat sneu dat Lucy niet gewoon los mag lopen in het bos o.i.d. en niet in huis!!! Leuk vind ik dat helemaal niet, afijn ze heeft nu heerlijk met haar vader kunnen rennen, mensen die dieren hebben willen moeten de consequenties ook aanvaarden maar jammer genoeg blijft dat er vaak bij. Diesel heeft het nooit beter kunnen treffen met zo’n hondenmoeder als jij bent en ach wij zien onze honden toch als onze kinderen en zo hoort het ook.

 2. je hebt dus lekker gewandeld met dit mooie weer, en ook nog lekker door het bos
  je hond heeft ook lekker kunnen rennen
  groetjes maarweer
  maria

 3. Ik hoop dat Lucy desondanks toch goed gesocialiseerd is, naar wat ik lees wel gelukkig………… Die pa, mag ie met zijn dochter uit. Kom er us om 😉
  xSjer

 4. Wat leuk zo’n ontmoeting tussen vader en Dochter Bea, een heus familie feestje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: