Last van de warmte   8 comments

Vannacht om 03.00 u was het hier buiten nog 22 graden! Vanaf de vroege ochtend, dus al vóórdat we naar het bos gaan en er nog geen zon aan de kant van de achtertuin is, heb ik met dit weer alles van boven tot onder en van voor tot achter potdicht en de screens naar beneden. Tòch is het binnen nu inmiddels 25 graden.  (Dat heb ik hier nog niet eerder meegemaakt.)

Vanochtend vroeg in het bos was het nog goed te doen, maar nu moest ik echt moed verzamelen om een p&p-rondje met Diesel te lopen. Ben maar heel even de deur uitgelopen tot aan het perk aan de overkant. ::oops: Hij tilde snel z’n poot op, deed een piepklein plasje en liep weer snel richting huis.
Heb z’n voetzolen even nat gemaakt en een natte handdoek over hem heen gelegd. Vond’ie heel even leuk, maar trok het er toen gelijk weer af. Nu heb ik hem om z’n hals geknoopt en ligt hij er prinsheerlijk mee onderaan de trap (kennelijk het koelste plekje in huis) te snurken. :8:

Advertenties

8 responses to “Last van de warmte

Subscribe to comments with RSS.

 1. nou bea bij ons in het verz.huis was het vannacht ook tropisch warm lekker zweten dus , vooral ook bij de bew. opde kamers
  gr maria

 2. Daar ligt Diesel best wel lekker Bea, voor hondjes is het echt afzien wat lopen betreft Mandy ligt op een witte oude nachtpon en wil af en toe 1 minuut naar buiten waarna ze weer snel naar binnen komt, ik hoef niet eens te roepen 😉 Hier in de voorkamer is het 28 graden en dat heb ik ook nog nooit meegemaakt, ik had de ramen wel open maar er was geen wind!

 3. Mooi om te lezen..dit verslag. De intelligentie van een hond. 🙂

 4. wat was het fijn geweest als Diesel ff lekker had kunnen en mogen zwemmen…. hoe is het met de plek op zijn poot?
  Hier ook warm, zelf ons Afrikaantje heeft er last van en die is toch wel wat gewend 😉

  • Het gaat gelukkig beter. Woensdag of donderdag (weet ik niet meer precies) kwam er een piepklein witachtig puntje omhoog in het midden van de plek. Dat is inmiddels verdwenen. Ik denk dus dat er idd een gras-aartje in z’n voetzool is gekomen. Die dingen zijn vlijmscherp. Gaat dwars door de huid heen en door het weerhaakje aan de punt werkt hij zich vanzelf verder. Het ziet er nu een stuk rustiger uit en hij probeert er alleen nog maar aan te likken als ik het net met een beetje van dat zalfje heb aangestipt.

 5. De boel dicht houden is inderdaad het beste, er komt toch alleen maar warme lucht naar binnen. Diesel is slim hoor, lekker het koelste plekje opzoeken.

 6. Nog nooit eerder gezien dat koeien in een weiland bijna tegen elkaar aan lagen in een poging het laatste restje schaduw van een boom te pakken. Gewoon zielig. Vanmiddag met de fiets vanaf Meppel met een kalm tempo en toch loopt het zweet letterlijk in straaltjes van je gezicht 🙂
  Kortom …… het was snikheet.

  sterkte voor Diesel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: