Wij zijn niet bang / We are not afraid   7 comments

 

Nee, Diesel is ook niet bang voor vuurwerk, hoewel het hier in de wijk zowel vóor, als tíjdens en ná de jaarwisseling wel oorlog lijkt met bommen en weet ik veel. Hier in de straat staan ook ijzeren tonnen met hoog oplaaiend vuur en het vuurwerk is niet van de lucht. Dus ben ik wel zo voorzichtig dat ik met mijn maatje ’s-ochtends en ’s-middags lekker in het bos ga wandelen. Daar hoor je nog wel enorme dreunen en voel je de luchtdrukverplaatsing in je borstkas, maar dat is wel veiliger en lekker voor hem. Kan hij lekker rennen en spelen en moe worden. Het laatste rondje voor het slapengaan wordt dan een rondje achtertuin. Dat bevalt ons prima.
Alleen moest Diesel dit keer op oudjaarsdag ’s-ochtends aangelijnd lopen in het bos. Op een aanpalend perceel werd er gejaagd en je kunt het natuurlijk niet maken dat hij evt. de buit voor de neus van de daarbij gebruikte honden zou wegkapen.

—o0o—

No, Diesel isn’t afraid of fireworks either, although it sounds like there’s a war going on here in the neighbourhood before, during and after the turn of the year. But I’d rather be safe than sorry, so we go walking in the woods morning and afternoon of the last day of one year as well as on the first of the next. There you can still hear big thuds and feel the movement of the air pressure in your chest, but it’s safer and nice for him. He can run and play and get tired and all. The last round before bed becomes a round in the backyard. We like it fine this way.
Only this time the morning of the last day I had to keep Diesel on a leash . In the next parcel there was a hunt going on and ofcourse I couldn’t let it happen that He might possibly snatch the catch away in front of the dogs they used.

Advertenties

7 responses to “Wij zijn niet bang / We are not afraid

Subscribe to comments with RSS.

 1. Veel dieren slaken inmiddels een zucht van opluchting Bea 🙂

 2. Happy new Year Bea. 🙂

 3. ha die Bea
  ja er zijn er die er niets omgeven , het hondje van de buren stond om ff 12 uur ook te kijken en te genieten misschien wel , heel rustig
  ik wens je een gezond 2014 toe

 4. Het leek inderdaad wel oorlog met dat zware vuurwerk, blij dat het allemaal weer voorbij is hoor. Ik wens jou nog een heel goed, en vooral gezond 2014.

 5. Fijn dat Diesel niet bang was Bea, Mandy zat aan me vastgekleefd want hier was het ook bar en boos, zelfs met mij wilde Mandy niet naar buiten, ze liep zelfs een plasje te doen 😉 en dan weer snel naar binnen. Voor 2014 wens ik je veel gezondheid en levensvreugde, liefs voor jou en een knuffel voor Diesel.

 6. Izzy en Lola waren ook totaal niet onder de indruk van het vuurwerk, ikzelf vond het best eng en laat het uitlaten dan liever aan manlief over.
  Felix (onze kat) is vanmorgen weer tevoorschijn gekomen. 2 dagen ondergedoken? i.v.m. vuurwerk.

 7. De beste wensen voor het nieuwe jaar! En wat een coole Diesel!! Ik ben niet zo’n held 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: