Jachttraining 21-05-2014   4 comments

Dankjewel voor de foto’s Herma. Ik pik ze ook gelijk maar in. 🙂

Afgezien van het feit dat we op sommige plekken levend werden opgevreten door hordes muggen werden we ook nog eens verrast door een andere, ons onbekende grote groep, die kwam trainen. Mede daardoor hebben we minder kunnen doen dan de vorige keren. We hebben veel moeten lopen om niet in elkaar’s vaarwater te zitten en helaas voor mij, heb ik ook nog eens vrij veel moeten klimmen en afdalen. Daar heb ik nu wel last van.
Achteraf bleek dat die groep normaal op dinsdag en donderdag traint. Gisteren was dus een uitzondering, maar wel wat lastig. Ze waren jammer genoeg niet bijster vriendelijk.

We zijn begonnen met een kort apport met eend. Twee andere hondjes moesten eerst kennismaken met de eend en dat duurde even. Diesel kent dat wel en had er geen moeite mee. Bovendien hadden wij die eend zelf meegenomen. Hij ligt nu weer in de vriezer om nog eens te gebruiken. 
 IMG_0515 (Small) 
IMG_0516 (Small) (2) 

Toen een verloren zoek. Ciska en Herma hebben o.a. een fazantendummy verstopt. Herma bleef daar in de buurt achter de bosjes en Ciska kwam terug. Het was op een vrij gevarieerd stuk met struiken, stukjes hoog gras met wat daar zo tussen groeit en bomen. Diesel mocht als eerste. Aangezien de inzetplek vlakbij het punt was waar Ciska bij ons terugkwam duurde het even, want goocheme Diesel heeft dus gewoon de hele slinger die zij en Herma gelopen hadden gevolgd en kwam daarna triomfantelijk met de fazantendummy terug.

Daarna een verre sleep, eerst naar beneden en dan met een haak naar rechts en eentje naar links. Diesel deed het goed. 
 IMG_0520 (Small) 
 IMG_0521 (Small) 
 IMG_0522 (Small) 

We hadden net een hele mooie oefening bedacht: bovenop een heuvel in dichte begroeiing inzetten dan naar beneden, gras over naar het water en zodra de hond aan het water zou zijn, zou de helper vanaf de overkant een dummy in het water gooien, die de hond dan moest binnenbrengen. De eerste hond stond klaar om ingezet te worden toen de andere groep roet in het eten kwam gooien. Zij hadden aan de waterkant een paaltje neergezet en wilden hun honden oversturen en een apport uit een weiland laten halen.
Wij zijn toen maar weer aan de wandel gegaan en hebben een heel eind verder, aan de andere kant van een stuw verschillende waterapporten gedaan.

Bij het eerste apport uit water (eend werd door helper vanaf de overkant in het water gegooid) was de inzetplek boven op een heuvel. Diesel ging prima naar beneden, maar had kennelijk iets anders in de neus want hij liep eerst naar rechts en naar links te snuffelen. Heb nog een commando ertegenaan gegooid en toen ging hij prima het water in en de eend achterna, die inmiddels een heel eind was afgedreven richting stuw. Ciska had niet verwacht dat hij dat eigener beweging zou doen, maar dat deed hij dus wel en goed ook. Ik was best trots op meneertje.

Bij een volgende was de inzetplek op de wal boven een betonnen kano-stoep. Diesel haalde netjes de eend, maar kwam de stoep niet op. Ciska stond hem te roepen aan de zijkant van die stoep, waar hij er net langs zou kunnen, maar ik had het al gezien. Dat ging niet lukken. Dus ik ben de stoep opgegaan en heb hem de kant op geholpen door hem met mijn handen aan weerszijden van de kop in de nek verder omhoog te helpen tot hij met de achterpoten grip kreeg op de stoep. Ciska vroeg nog: kun je dat wel met je rug? Maar ik kon hem daar toch niet laten hangen.

Ga nu wel eerst even een dagje errug rustig aan doen.

Advertenties

4 responses to “Jachttraining 21-05-2014

Subscribe to comments with RSS.

 1. Een enerverend dagje dus met deze ook voor jou zware training. Altijd mooi als Diesel het zo goed doet maar je moet ook om jezelf denken hoor! Jammer dat de mensen van de andere ploeg niet aardig waren, maar afijn jullie hebben alles gedaan wat jullie wilden doen. Nu zeker een dag even gas terug en lekker rustig aan doen. Leuke foto’s en we zijn weer helemaal bij Bea. Liefs, Ann.

 2. Net als Ann al aangeeft, je moet wel een beetje om jezelf denken hoor, zo te lezen was het weer een druk dagje. Niet per ongeluk de eend toch in de koekenpan gooien hoor Bea!

 3. Deze jachttraining leest weg als een inspannend avontuur Bea. Vooral het baasje is er kapot van 🙂

 4. ha die Bea
  geweldig hoe Diesel het doet , mag je best trots op zijn
  ja helaas bestaan er ook onvriendelijke mensen , jullie deden er goed aan om die links te laten liggen
  dus het viel voor jou nog niet helemaal mee , komt vast ook wel goed
  slaapse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: