Jachttraining 25-06-2014 / Gundog training 25-06-2014   8 comments

Gisteravond hebben wij dan de uitgestelde laatste jachttraining voor de vakantie gehad. Ditmaal op een groot omheind weiland met bos rondom gelegen aan een zandpad voorbij manege Semper Fidelis in Gorssel. Het is goed gegaan met Diesel z’n pootje. Hij was wèl heel opgewonden en druk, maar dat komt denk ik doordat ik hem in verband met z’n blessure de laatste tijd zo rustig mogelijk heb proberen te houden en onze uitjes ook daaraan heb aangepast. Plus allerlei bijzonder interessante geuren. Dat laatste vonden de andere hondjes ook. Trouwens, toen wij op het terrein aankwamen liepen er helemaal achteraan bij de bosrand een paar reeën.

1. We zijn begonnen met wat aandachts-/gehoorzaamheidsoefeningen
zoals bijv. netjes volgen zonder trekken. Daarbij werden als afleiding wat dummy’s langs elke hond gegooid. Diesel liep netjes door en mocht daarna omkeren en de dummy ophalen. Het gras was zo hoog, dat je de dummy’s niet kon zien liggen.
2. Daarna werden de honden in linie afgelegd en werd er op een meter voor ze een springkonijn ( een dummy aan een strak getrokken elastiek) afgeschoten. Daarbij moesten ze netjes blijven liggen. Diesel kwam eerst overeind, maar ging op mijn commando direkt weer liggen. De tweede keer ging het goed.
3. Een markeer, met als afleiding het springkonijn. Bij Diesel werd het vlak achter hem langs afgeschoten. Hij keek tijdens het rennen even om, maar vloog wel gelijk door naar het apport en bracht het binnen.
4. Voorjagers en hondjes opgesteld in een kruis, met de ruggen naar elkaar toe. Om de beurt werd voor elk hondje een apport opgegooid, terwijl de andere netjes aandacht voor de baas moesten hebben. Daarna 1 plaats doorschuiven, totdat voor alle 4 een dummy was opgegooid. Dan om de beurt de eigen dummy ophalen. Diesel deed het goed.
5. Dezelfde oefening als bij 4, maar nu moesten de eigen baasjes om de beurt een dummy opgooien voor een ander hondje. Dat zou het wat moeilijker maken. Dit apport was voor Diesel ook geen enkel probleem. Hij haalde keurig z’n eigen dummy.
6.Hierna werden wat lokduiven uitgezet en werd een door mij meegebrachte duif daartussen opgegooid. Hier ging Diesel in de fout. Hij vond het zo spannend, dat hij de duif kraakte. Ik heb hem een time-out gegeven door hem wat verderop in het bos vast te leggen aan de trekhaak van de auto van één van de anderen, terwijl wij op het weiland gingen koffiedrinken.
Na de koffie ben ik zonder iets te zeggen naar hem toegegaan met een wild dummy en heb een 8-je met hem gelopen en hem nog eindje laten volgen. Toen heb ik hem de wild dummy laten apporteren. Dat ging keurig. Dus toen heb ik hem beloond en hebben we ons weer bij de groep gevoegd.
7. Dubbel apport uit dichte dekking. Hondje inzetten in het weiland op een meter of 8 van de draadomheining. Vooruit sturen tot hij onder de omheining door was en dan zoek apport geven. Diesel zocht eerst de hele strook vooraan in het bos af en ging daarna wat dieper om vervolgens met de eerste dummy terug te komen. Hem beloond met een pret-dummy en hem daarna ingezet voor het tweede apport. (Dat hij trouwens bij de eerste inzet ook al gezien had.) Toen moest meneer in het bos eerst even nodig een lekkere sigaar draaien, waarna hij vrolijk kwispelend het tweede apport kwam afgeven.

Nadat het laatste hondje het dubbel-apport had afgewerkt hebben we uit handen van de instructrice een mooi certificaat ontvangen. Helaas stond er in ons certificaat een foutje, maar als je meerdere certificaten moet aanmaken kan dat gebeuren. Ik heb vanochtend wèl  een nieuw certificaat aangevraagd, want in ons geval vond ik het nogal storend.
Kijk maar eens of je het ziet.

Afbeelding

 

Advertenties

8 responses to “Jachttraining 25-06-2014 / Gundog training 25-06-2014

Subscribe to comments with RSS.

 1. Diesel die wordt aangezien voor een meisje…. tja dat kan echt niet hoor! Maar leuk om te lezen weer, en knap van Diesel! (ook na zijn time out!)

 2. dat is Diesel niet in de foto is het wel , of als jonkie
  en ja ze spreken van ” haar ”
  maar hij deed het goed ,en dat deed jou weer goed
  wens jullie alvast een fijn weekend

 3. Ondanks het leuke foutje toch een heel mooi certificaat.

 4. mogge Bea
  jammer dat ze dat zo gedaan hebben , maar je krijgt dus een nieuwe
  dank je voor je lieve woorden bij mij
  geniet de dag

 5. Háár????? hihi. Mooi verslag meid!. Ik begrijp al het vakjargon niet allemaal, maar Diesel deed het goed! Dát snap ik wel! 😉 Kompelementen♥

 6. Ja Diesel is een mannetje natuurlijk !! Maar in elk geval gefeliciteerd ! Hij heeft dat weeral prachtig gedaan, de schat !

 7. Diesel en jij hebben het weer knap gedaan Bea en wat een leuk certificaat, een vergissing is menselijk maar een reu voor een teef aanzien is een beetje dom 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: