Jachttraining 10-09-2014 / Gundogtraining 2014-09-10   8 comments

Gisteravond een leuke training gehad met 4 hondjes: Boris, Diesel, Floyd en Joep. Wij waren als eersten op de plaats van bestemming en bij aankomst stond er voor de ingang van het terrein een camper met een man er in die verstoord opkeek van zijn boek. Toen de rest een voor een arriveerde werd hij er zo te zien niet vrolijker op. Maar goed, de training. Het lijkt alsof we niet veel gedaan hebben, maar voor de verschillende oefeningen moesten we nogal een eind lopen, terwijl andere vrij veel tijd kostten.
Bovendien wordt het al weer vrij vroeg donker.

 

20140910_185632 20140910_185717

 

1. Apport over water. Bij deze eerste oefening hadden wij gelijk publiek. Onder de nieuwsgierige blikken van een hele kudde koeien die kwamen aanhollen zodra wij ons met onze hondjes aan de waterkant vertoonden mochten we onze kunsten vertonen. Diesel deed het goed.  Op de terugweg moest hij extra hard werken, omdat hij door een vracht aan drijvend riet moest zwemmen.  20140910_185814 (2)

 

Bij aankomst moest ik hem weer de kanostoep op helpen. Daar is deze niet zo flatteuze foto van.    20140910_185827

 

2. Markeer-apport. Boven op een heuvel de hond in zit aan de voet. Op enige afstand in de diepte werd met een prrrrt-je een konijnendummy opgegooid. De hond moet dit onthouden. Een kwart-slag naar links draaien en met de hond volgend een eindje verder lopen, een héél steil hellinkje af en meteen weer omhoog. Doorlopen tot aan een volgend pad naar beneden. Je hebt dan een flauwe bocht gemaakt. Een kwart slag naar rechts draaien. Hond aan de voet in zit en dan uitsturen om de dummy te halen. Diesel vond eerst de werpster, die zich verdekt had opgesteld en haalde daarna de dummy, die hij netjes voor zittend afgaf. Nadat alle hondjes geweest waren, ging de trainster een sleepspoor maken en hebben Diesel en ik de oefening herhaald, maar nu andersom. Van links naar rechts dus. Dat steile hellinkje vond ik bloedlink, dus na die eerste afdaling ben ik verder elke keer een eindje omgelopen. Ik ging liever door bijna ondoordringbare bossen brandnetels tot aan mijn heupen, dan nog één keer dat steile hellinkje te nemen. Ik heb al eens een hernia gehad.
3. Een verre sleep. Eerst vooruit over de kam van de heuvel. Dan een haak naar rechts naar beneden de ruigte in. Vervolgens een haak naar links. Aan het eind lagen een konijnendummy en een echt konijn. Diesel ging als een trein en zoals ik wel verwacht had, kwam hij terug met het echte konijn, dat hij netjes voor zittend afgaf.
4. Verstoppertje gespeeld. Terwijl in ons geval Herma Diesel vasthield op een iets lager niveau, zodat hij niet kon zien waar ik heen liep, ben ik naar beneden, eerst naar rechts een heel eind de ruigte in gelopen. Toen heb ik mij een stukje naar links in een bosje verstopt. Gehurkt tussen hoog gras en brandnetels tot aan mijn schouders. Op een signaal van mij met de walkie-talkie (die ik daarna meteen heb uitgezet, zodat hij daar geen geruis van kon horen) aan de trainster die zodanig was gaan staan dat zij kon zien wat de honden deden, mocht Herma Diesel laten gaan. Nou, hij kwam regelrecht naar me toe en had me in no time gevonden. Toen heb ik een happy dummy voor hem gegooid en mocht hij met de dummy in de bek terug volgen naar de plaats van inzet.

Op de terugweg naar een wat breder pad dat naar de auto voerde heb ik nog verscheidene keren een dummy naar beneden in de ruigte gegooid, die Diesel met groot plezier voor me ging halen.

Aangekomen bij de auto’s zat de man in de camper er nog. Maar nu zat hij televisie te kijken, dus heeft hij er vast geen last van gehad dat wij onder het genot van een bekertje koffie nog een poosje hebben nagepraat.

Advertenties

8 responses to “Jachttraining 10-09-2014 / Gundogtraining 2014-09-10

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wat een mooie scherpe foto’s Bea, Diesel heeft zijn best weer gedaan hoor. Toch is de “niet zo flatteuze foto ” leuk hoor…hahaha!

 2. Het is toch nog een heel karwei al met al Bea, wat een leuke foto’s, op de tweede foto sta je heel erg leuk en de andere foto is toch ook erg leuk om te zien, echte actie en Diesel moest even geholpen worden.

 3. mogge Bea
  een mooi beeld verslag van deze training
  ja ik genoot gister hoor van het weer en de wandeling
  geniet de dag

 4. Diesel heeft dat weeral prachtig gedaan meis !

 5. Ik heb weer zitten te genieten. Zelf met mijn vorige goldens ook op jacht training geweest en wedstrijden.
  Maar dit was niet goed voor mijn zenuwen. 🙂 🙂 Ben er toen ook mee gestopt, en zelf maar met de honden het veld ingegaan , lekker vrij en speels.
  Groetjes. Leo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: