Jachttraining 24-09-2014 / Gundog training 2014-09-24   3 comments

En het bleek een privé-training te worden. We wisten vorige keer al dat Floyd niet zou komen, maar de andere twee hebben aan het eind van de middag ook afgezegd. We hebben verschillende aandachtsoefeningen gedaan; uitsturen en komen op bevel; dubbel apport en apport uit dichte dekking, waarbij hij een dichtbegroeide heuvel op moest. Om 8 uur zijn we ermee opgehouden, omdat het al behoorlijk donker werd.

Helaas had Diesel zijn dag niet. Hij had bijna de hele ochtend al lopen kokhalzen, zonder over te geven. Volgens mij zat er iets vast in zijn keel. Heb geprobeerd hem te helpen door zijn keel te masseren, hielp niet. Heb hem een flink stuk worst gegeven in de hoop dat wat er vastzat daarmee naar binnen zou gaan. Niet dus. ‘s-middags heeft hij in het bos veel gras en spul lopen eten en toen we thuiskwamen was het kokhalzen afgelopen, dus ik dacht dat wat het dan ook was er wel van achteren uit zou komen. Niet dus. Keurige sigaren, maar zonder bijzonderheden. ‘s-Avonds vlak voor en tijdens de training heeft hij nog een keer of 4 sigaartjes gedraaid. Ook zonder bijzonderheden. Wel at hij weer veel gras.

We dachten aan zijn hele manier van doen te zien, dat hij ook wel eens last van zijn hormonen zou kunnen hebben. Hij had loopse teven in het hoofd. Wie een (volle) reu heeft weet hoe dat eruit ziet. Toen hij dan vanochtend ook weer niet wilde eten wist ik dat welhaast zeker. Dat is bij hem dan altijd zo. Verder was er vandaag niks bijzonders aan hem te merken, maar vanavond (natuurlijk terwijl ik zat te eten) begon hij ineens weer te kokhalzen en toen kwam gelijk alles er uit: een bak vol gras, takjes en ja hoor ….  een inmiddels zacht geworden groot plat uitgerold stuk van een kauwstaaf. Bleek ik het dus gisterochtend bij het goeie eind gehad te hebben. Meneer had die kauwstaaf natuurlijk veel te gulzig opgeschrokt en er was een flink stuk in zijn keel blijven steken.

Hij laat verder niks merken, maar zelf ben ik behoorlijk opgelucht.

 

 

Advertenties

Posted 25 september 2014 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent, Varia

Tagged with , , ,

3 responses to “Jachttraining 24-09-2014 / Gundog training 2014-09-24

Subscribe to comments with RSS.

  1. nou als er 1 opgelucht is , is Diesel het wel
    gelukkig goed afgelopen , maar de training minder verlopen , komt ook wel weer
    en ja meiden kunnen ons mannen gek maken hé ±’
    slaap wel

  2. Danke für deinen Besuch wünsche dir ein schönes sonniges Wochenende lieber Gruß Gislinde

  3. Geen wonder dat Diesel liep te kokhalzen Bea, nog een geluk dat honden zelf wel een middeltje weten en dat het geen harde kauwstaaf was. Niet zo erg dat deze training niet zo goed ging, er komen er meer en misschien is het ook leuker met meerdere honden. Een heel fijn weekend gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: