Jachttraining 30-11-2014 / Gundogtraining 20141130   3 comments

Vanochtend de eerste les van de wintertraining. Vier hondjes: Floyd – een Engelse setter, Joep – DSL, Storm – een 5 mnd oude DSD en uiteraard mijn Diesel – een Drentsche Patrijshond.
Floyd en Joep kenden wij al. Voor Storm was het de eerste jachtles en daar is uiteraard rekening mee gehouden. Niet alleen door een bepaalde opbouw in de training aan te brengen, maar ook werden sommige oefeningen voor hem aangepast. Storm en Diesel waren gelijk een soort van maatjes en waar de hondjes hier en daar vrij mochten leek het af en toe wel of ze met een touwtje aan elkaar zaten. Waar Diesel ging, ging Storm naast hem of achter hem aan.
Even in het kort. Vanaf de auto’s eerst tot aan het water gelopen. Dat is gelukkig een aardig eind, want Diesel was dol enthousiast en het kostte even tijd om hem steady te krijgen.

1. Op het gras naast het water aangelijnd en los lopen van het achtje. Ging heel goed.
2. Apport uit water. Diesel moest er eerst even “door”. Hij vond het maar vervelend dat er een paar lege drankflessen in het riet lagen en een hele grote boomtak 3/4 op de wal en 1/4 aan de kant in het water. Maar toen hij eenmaal nat was ging hij braaf het apport halen. Hij bood het voor zittend aan en ik heb hem beloond met een pret-dummy. (Hij moet een beetje van de lekkertjes af.)
3. Apport over water. Overzwemmen en onder een hek door het apport uit een weiland halen. Heel goed gedaan en weer voor zittend aangeboden.
4. Hondjes vrij, heuvel op en een eind het bos ingelopen. Aangelijnd en op wat minder dicht begroeid terrein een markeer apport. Ging als een trein.
5. Een stuk verder een sleep met aan het eind een dummy met eendengeur. Diesel en Storm mochten gelijk ingezet worden. Storm mocht aangelijnd met het baasje een paar keer een korte sleep naar rechts (aangelijnd, omdat hij moet leren niet gelijk als een dolle op het apport af te vliegen, dat hij natuurlijk allang geroken had, maar echt moest leren het spoor uit te werken) en Diesel een lange, met een haak naar links. Hij ging als een speer en was in no time terug met de dummy, die hij keurig voor zittend afgaf.
6. Weer een eind verder down leggen en houden van de plaats. Omdat dit voor Storm de eerste keer was werd hij samen met Diesel neergelegd, omdat die twee het zo goed met elkaar bleken te kunnen vinden en Diesel altijd zo keurig de plaats houdt. Het baasje van Storm bleef eerst in het zicht en ging steeds iets verder weg. Hij moest Storm een paar keer opnieuw op de plaats leggen en mocht hem uiteindelijk gewoon eerder ophalen. Het was voor Storm nog te moeilijk en daar gaat de instructeur voor een volgende keer iets op verzinnen. Diesel bleef ondertussen keurig liggen. Ook toen de 2 minuten al voorbij waren. Toen hij kennelijk iets onrustiger werd ben ik hem ook gaan ophalen. Hij heeft het hartstikke goed gedaan.

Om de koppies weer lekker leeg te maken mocht het spul weer vrij en zijn we het bos uit en naar de weg gelopen. Over de weg zijn we toen het hele stuk terug naar de auto’s gelopen.

Diesel en ik hebben genoten.

Ik heb geen foto’s kunnen maken, want mijn vingers zagen er uit als knakworstjes die te lang opgewarmd waren.

Advertenties

Posted 30 november 2014 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

Tagged with ,

3 responses to “Jachttraining 30-11-2014 / Gundogtraining 20141130

Subscribe to comments with RSS.

  1. Het was een heel programma hoor, dat Diesel dit weer prima heeft gedaan, was wel te verwachten toch?

  2. Mooi te lezen dat jij en Diesel hebben genoten van de training Bea, nu maar samen lekker op de bank!

  3. al in al een goede dag dus Bea
    goede training , en ik las een fijne dag
    nu ik net thuis van het werk en zal zo slapen gaan
    slaap wel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: