Jachttraining 14-12-2014 / Gundogtraining 2014-12-14   4 comments

Drie hondjes dit keer. Joep en zijn baasje waren verhinderd.

1.    Honden aangelijnd vóór laten zitten en dummy vast – los oefenen.  Terwijl de anderen daar nog een poosje mee bezig en nadat ik het met Diesel nog een paar keer los gedaan heb, ben ik met hem met dummy in de vang volgen gaan oefenen tot zij ook klaar waren.
2.    Terwijl Ciska  boven op hoge heuvel dummy’s ging wegleggen, legden wij ondertussen lekkertjes weg, die onze hondjes vervolgens moesten opzoeken. Het was dan de bedoeling dat ze die gingen zoeken en vervolgens bij ons terugkwamen. Nou, daar hadden we dus even buiten Diesel gerekend. Meneer zocht en vrat in no time at all alle lekkertjes op en vloog achter mekaar de heuvekl op, achter Ciska aan. Gelukkig had ze nog niks weggelegd en was nog op pad met de dummy’s in de hand en toen heeft ze er een mijn richting op gegooid, die Diesel prompt oppakte en aan mij kwam brengen. Toen kon ik hem weer aanlijnen en ging met hem lopen, zitten, lopen, zitten etc. tot Ciska terug was.
3.    Smal 8-je in gras tussen fietspad en slootje onder aan de heuvel. Ik had al bedacht dat ik het maar niet los zou doen, omdat ik bang was dat Diesel meteen weer de heuvel op zou vliegen, maar hij volgde zo netjes vol aandacht voor mij, dat we het tòch ook maar los gedaan hebben. Dat ging bóven verwachting hartstikke goed.
4.    Heuvel op, stuk naar links en apport uit dichte dekking. Helaas was ondertussen de wind gedraaid en kwam van achteren, waardoor het echt moeilijk was. Diesel heeft mooi breed en diep gezocht, maar kreeg dus nèt geen verwaaiïng. Ik moest hem dus ondersteunen en hem nog nèt iets dieper “duwen” als het ware, maar toen kwam het apport ook binnen. Hij had dus gelukkig wèl succes.
5.    Om het wat eenvoudiger te maken zijn wij toen weer de heuvel af gegaan, terwijl Ciska de dummy’s weer weglegde. Ik maakte nog een rare glijer (leek wel een vertraagde film als je het gezien had denk ik) en een stevig woordje naar boven ontsnapte me, maar gelukkig kwam ik niet verkeerd terecht. Alleen wèl poep aan laars en broek, maar och, dat maak ik wel weer schoon. Dus eenmaal weer op het fietspad beland, Diesel ingezet en hij ging als een speer, pakte de dummy op ging toen eerst even kijken wat Ciska daar stond te doen, maar kwam dan direkt netjes met de dummy terug.
6.    Weer heuvel op, spullen gepakt en stuk verder gelopen. Op een geschikte plek heeft Ciska daar een lange sleep getrokken. Eerst een stuk vooruit, dan schuin naar rechts en dan een flink stuk het bos in. Ondertussen deden wij iets verderop een aantal gehoorzaamheidsoefeningen met onze hondjes. Diesel mocht als eerste de sleep uitwerken. Op mijn “zoek sleep” dook gelijk zijn neus naar beneden en racete hij weg, om binnen de kortste keren met de dummy terug te komen. Nadat de andere hondjes hun beurt gehad hadden mocht Diesel tot zijn grote genoegen nòg een keer en deed het voortreffelijk. (Ik meende te horen dat Ciska iets zei van een dikke tien.) Storm mocht even achter hem aan om het van “zijn grote broer” af te kijken en het was aandoenlijk om hem te horen, wacht nou even, wacht nou even, ik kan je niet bijhouden, ha-ha. We konden aldoor precies horen waar hij was. Maar ja Diesel was alweer op de terugweg, dus Storm ook rechtsomkeert. Toen ze bij ons aangekomen waren probeerde Storm de dummy te pakken, maar dat vond Diesel not done, dus hij gaf hem niet af. Nadat Storm door zijn baasje was aangelijnd, kwam Diesel de dummy aan mij afgeven.
7.    Over de heuvel richting water. Hondjes lekker los om de koppies even leeg te maken. Daar een aantal apportjes uit water en tenslotte terug naar de auto’s.

Hondjes in de auto’s en wij aan de koffie met cake. Even nagepraat en toen naar huis.
Ik blijf het prachtig vinden om ook nu weer te zien wat een klik Diesel en Storm hebben.

Advertenties

Posted 14 december 2014 by Cybermum Netherlands in Diesel, mijn Drent

Tagged with , , ,

4 responses to “Jachttraining 14-12-2014 / Gundogtraining 2014-12-14

Subscribe to comments with RSS.

 1. dat leest als een geslaagde dag Bea , op dat slippertje na , maar niets stuk dus valt ook mee
  Diesel deed het goed en kan de anderen nog wat leren , als ze luisteren willen 🙂
  nog een fijne avond

 2. mogge Bea
  dus een onrustig maar plezierig weekend , niks mis mee ,toch
  wat wil je met Diesel er bij , die houd niet zoveel van te veel rust , die wil rennen en draven , en jij mag mee 🙂
  geniet de dag

 3. Sehr Interessanter Beitrag ich wünsche dir eine glückliche neue Woche alles liebe von mir Gislinde

 4. Het zijn toch altijd weer leuke en mooie dagen Bea, geweldig die Diesel snel alle lekkertjes opeten, hij zal wel gedacht hebben, wie snel is krijgt lekkers 😉 Ook gezellig om na de tijd even bij te komen met koffie, cake en een gezellig praatje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: