De jachttraining van gisteren / Yesterday’s Gundog training   12 comments

For the English spoken readers of my blog: I’m sorry, but it was too much for the quality of my language skills to translate all this into understandable English.

Ons kluppie met Ciska (tweede van links)

Ons kluppie met Ciska (tweede van links)

Gisterochtend hebben wij onze laatste jachttraining van dit jaar gehad. Voor Diesel en mij gaat nu de winterstop in. Er zijn vrij veel foto’s gemaakt, maar van sommige was de kwaliteit niet geweldig en andere hou ik om niet nader te noemen reden achter.

Deze keer waren ook Roswitha en haar afgelopen vrijdag 11 maanden oud geworden weim Rebel van de partij voor een proefles.

De twee weimpjes (Roswitha rechts op de foto)

De twee weimpjes (Roswitha rechts op de foto)

Ciska had weer allerlei leuks bedacht. Twee voorbeelden:
Uitwerken van een sleep. Voor Finch, Finou en Rebel werd een sleep van 70 meter uitgezet. Terwijl zij bezig waren met dit onderdeel, hebben Diesel en ik samen wat anders gedaan, omdat Ciska voor hem een langere sleep wilde uitzetten.

Diesel komt na een lange vooruit terug met dummy

Diesel komt na een lange vooruit terug met dummy

Toen we aan de beurt waren zei Ciska dat dit best een moeilijke was. Er was tot 70 m een heel duidelijk spoor en op 70 m was er een overdaad aan geur, omdat daar heel veel in het rond was gezocht (meen ik dat ze zei) en daarna liep er maar een heel dun enkel spoortje naar 196 m.
Toen ik heel stoer zei dat Diesel dat makkelijk kon, zei ze dat zij ook wel dacht dat hij het moest kunnen. (Ik had trouwens wel gevraagd om het konijn aan het eind te leggen ipv een dummy, zoals voor de anderen)
En ja hoor, meneer deed het geweldig.

Asljeblieft

Asljeblieft

Van het tweede voorbeeld zijn er geen foto’s, maar het was wel heel leuk. We hebben een drukjacht nagebootst. Met z’n vieren op linie en daar gingen we. Natuurlijk trof ik in het geaccidenteerde terrein met veel dicht op elkaar staande bomen een diepe kuil, maar dat ging gelukkig goed.
Van de 11 dummy’s die uiteindelijk bwv wild waren opgegooid hebben de hondjes er in eerste instantie 10 binnengebracht. Om de 11e te zoeken liep alles en iedereen door elkaar. Toen heb ik Diesel apart genomen op een plekje waar verder niemand stond of liep en hem even tot rust laten komen. Vervolgens heb ik hem een zoek apport gegeven en dat heeft gewerkt. Hij kwam triomfantelijk met (konijnen-)dummy 11 weer tevoorschijn en gaf die keurig voor zittend aan mij af.

Advertenties

Posted 24 november 2016 by Cybermum Netherlands in Varia

12 responses to “De jachttraining van gisteren / Yesterday’s Gundog training

Subscribe to comments with RSS.

 1. Knap hoor van diesel,,en ook weer mooie foto’s
  Groetjes
  Maria

 2. mooi om te zien, maar ga je nu ook echt jagen met Diesel?

  • Ik ben alleen voorjager, geen jager. Ik zou tegenwoordig geen geweer meer kunnen schouderen, laat staan dat ik zou kunnen afdrukken. Zo’n klap van een terugslag kan mijn schouder echt niet meer hebben.

   • wat is een voorjager, een drijver zoals ze hier zeggen

    • Een voorjager is iemand met een getrainde jachthond die begrijpt wat jagen is. Een voorjager loopt samen met de jagers met geweer en drijvers/trackers rustig door het veld. Als er een stuk wild is geschoten of aangeschoten, wordt het door de jachthond geapporteerd.
     (Overigens kan een jager zelf ook voorjager zijn.)

 3. WOW, wat een mooie foto’s Bea, ook een mooi verslag van de training. Dat Diesel het kan weet je maar al te goed, knappe hond met een geweldig vrouwtje.

 4. Oefening baart kunst maar Diesel lijkt een natuurtalent

 5. Dank je wel voor de uitleg 😊

 6. mooie foto’s en een geslaagde jacht

 7. Knap gedaan, zowel Diesel met de opdrachten, Bea met de opvoeding, als degene die de foto’s nam ! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: