Wat is het laatste dat je verwacht op een begrafenis?   5 comments

In Taiwan wordt een begrafenis anders beleefd. Bij belangrijke begrafenissen komt een vrachtwagen met strippers aan rijden. Een fenomeen met een even zo bizarre geschiedenis.

Strippen op een begrafenis?

Een beetje vreemd is het wel. Dat vond ook de Amerikaanse antropoloog Marc L. Moskowitz. Hij maakte recent een documentaire voor de televisie over dit fenomeen. In de 38 minuten durende documentaire met de naam ‘Dancing for the Dead: Funeral Strippers in Taiwan’ laat hij de bijzondere band zien tussen strippers en de overledenen.

Tot in de jaren tachtig was dit in heel Taiwan te zien, ook in de hoofdstad Taipei. De overheid besloot het te verbieden, waardoor het alleen nog voorkomt waar de wet moeilijk is te handhaven; het platteland dus.

Daarnaast zijn de organisatoren creatief. Ze rijden naar de rouwende groep met een grote vrachtwagen, die door de bevolking Electric Flower Cars worden genoemd. Een zijkant kan open zodat een podium ontstaat.

De rol van de maffia

Hoe dit fenomeen is ontstaan is niet helemaal duidelijk. Moskowitz vroeg het onder meer aan professioneel stripper Nury Vittachi, die dit al 25 jaar doet. Volgens haar runde de Taiwanese maffia lange tijd de nachtclubs.

Maar zij waren ook de baas van de begrafenisondernemers om zo hun doden te kunnen laten verdwijnen. Op een dag besloten ze beiden te combineren; bij een begrafenis kreeg je een stripper met korting. De bevolking snapte het niet echt, totdat ze merkten dat er veel meer ‘rouwenden’ kwamen als er een stripper optrad. Wie binnenkort naar Taiwan gaat kan dit dus gaan bekijken.

(bron)

Geplaatst15 december 2011 doorCybermum Netherlands inVaria

5 Reacties op “Wat is het laatste dat je verwacht op een begrafenis?

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Stel dat je komt te overlijden op 90 jarige leeftijd en de enige gasten zijn wat oude besjes van ongeveer dezelfde leeftijd šŸ™‚
    Dat wordt menig begrafenisganger fataal

  2. Henk schrijft precies wat ik dacht, wat een poppenkast niets voor mij Bea bij mij wordt het als het zover is heel erg rustig en er komen zeker geen strippers aan te pas.

  3. Ja, ’t is zo eens wat anders dan de klassieke koffietafel. Is wel een rare combinatie van de plaatselijke maffia, stripclubs en begrafenisodernemer.

  4. ja , hoefd om mij ook niet zo
    het schijnt dat er ook landen zijn , die maken er een feessie van
    ik zeg dan maar lands wijs lands eer
    trstn

  5. Op mijn begrafenis hoeven ze niet te komen strippen, ik zie het liever nu!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.